Imamo recept za najkremastiju paštetu od tune!

Konzerva tune i nekoliko pristupačnih sastojaka dijele vas od paštete za pamćenje!

Shutterstock

Pašteta od tune je klasik čija priprema oduzima manje od pet minuta. Drugim riječima, ne trebate čekati neku posebnu priliku ni ići u nabavku nekih specifičnih namirnica. Sve što vam treba za kremastu paštetu vjerojatno već imate u hladnjaku i smočnici.

Ako paštetu servirate gostima, netom nakon miksanja je premjestite u male staklenke s poklopcem. Osim što ćete spriječiti da pokupi mirise iz hladnjaka, izgledat će puno efektnije na stolu. Dobar tek!

Pašteta od tune s koprom

Sastojci:
180 g tune iz konzerve
100 g maslaca
90 g sirnog namaza
2 žlice vrhnja
2 žlice nasjeckanog kopra
sol, papar

Priprema:
Izvadite tunu iz konzerve i malo je razmrvite vilicom. Tunu izmiksajte štapnim mikserom pa dodajte maslac, sirni namaz, vrhnje, sol i papar. U glatku paštetu umiješajte nasjeckani kopar pa stavite u hladnjak na hlađenje. Poslužite s tostiranim kruhom, krekerima ili grisinima.