Znate li što je i kako se priprema zelena majoneza?

Tajna zelene boje je u sastojcima, proljetnim delicijama, medvjeđem i mladom luku

Shutterstock

Domaća majoneza omiljeni je dodatak jelima jer osim što je savršeno ukusna otvara i brojne nove mogućnosti za kreiranje odličnih dodataka jelima. Odličan je primjer i recept za pripremu domaće zelene majoneze koja se priprema od medvjeđeg i mladog luka. Prava proljetna delicija, umak ali i namaz jer se za pripremu koristi i svježi sir!

A zanimljivo je kako se ova zelena majoneza priprema brzo, za razliku od klasične majoneze, dovoljno je umutiti sve sastojke štapnim mikserom. Ohlađenom majonezom začinite sendviče, kuhana jaja, povrće i meso s grila.

Zelena majoneza
Sastojci:
1/2 svežnja medvjeđeg luka
1/2 svežnja mladog luka
2 žumanjka
300 g svježeg sira
150 ml ulja
sol
papar

Priprema:
Operite medvjeđi i mladi luk pa ih nasjeckajte. Žumanjke, sir i začinsko bilje stavite u visoku posudu i izmiksajte štapnim mikserom. U tankome mlazu ulijevajte i ulje, uz stalno miksanje sve dok ne nastane glatka krema. Po želji dodajte nakoliko kapi soka od limete ili limuna. Posolite i popaprite.