Vrijeme je da naučite raditi domaće tortilje!

Umijesite i ispecite tortilje, pripremite mnogo svježeg povrća, ispecite lijepi komad mesa, prelijte dresingom i oduševite goste.

Shutterstock

Znamo da je najpraktičnije kupiti paket tortilja i kratko ih zagrijati na tavici. Ipak, ako želite impresionirati goste, uložite malo truda i napravite ih sami.

Trebat će vam samo nekoliko sastojaka iz svake kuhinje - i otprilike sat vremena. Bez brige, u to vrijeme ulazi i pola sata odležavanja tijesta. Zaista ga trebate pustiti da odmori kako bi ga lakše razvaljali. Sretno!

Domaće tortilje

Sastojci:

250 g brašna
1 žličica soli
1/2 žličice praška za pecivo
4 žlice rastopljenog maslaca
180 ml hladne vode.

Priprema:

Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo pa dodajte rastopljeni i rashlađeni maslac. Promiješajte pa postepeno dolijevajte vodu. Budite strpljivi i umijesite glatko tijesto pa ga pokrijte krpom i pustite da odstoji barem pola sata.

Nakon što odstoji, podijelite tijesto na 12 kuglica i razvaljajte ih. Pecite ih na zagrijanoj tavi sve dok ne poprime zlatnu boju. Dobar tek!