Hrskavi karfiol iz pećnice

Umjesto u dubokom ulju, isprobajte nešto blažu verziju karfiola iz pećnice. Bez brige, i dalje će biti nevjerojatno hrskav...

Shutterstock Hrskavi karfiol iz pećnice

Na popisu namirnica od kojih zaziremo još od djetinjstva nerijetko se nađe karfiol. Vjerujemo kako bi vas ovaj recept mogao nagnati na to da promijenite svoje mišljenje i date mu novu priliku. Recept za pečeni karfiol vrlo je jednostavan za pripremu i neće vam oduzeti previše vremena. Rekli bismo „win-win“ situacija.

Hrskavi karfiol iz pećnice

Sastojci:

karfiol
brašno
mljevena crvena paprika, sol
mlijeko
začini po želji

Priprema:

Očišćeni karfiol postavite u kipuću vodu na nekoliko minuta. U međuvremenu u zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, sol, crvenu papriku te dodatne začine po želji. Ulijte šalicu mlijeka dok se smjesa ne dosegne željenu gustoću. Po potrebi dodajte još mlijeka.

Kuhani karfiol umiješajte u pripremljenu smjesu, pazeći da su sve strane dobro natopljene. Potom ga postavite na lim za pečenje te pecite pola sata na 200°C. I to je to!