Kruh ili tost je prvo potrebno pomoću prstiju ili sa žlicom malu udubiti, zatim nadjenuti smjesom jaja, jogurta i meda, ukrasiti s dodacima i ubacit u pećnicu.
Možete upotrijebiti borovnice, maline, jagode, tamnu ili bijelu čokoladu, nektarine ili breskve. U smjesu možete dodati i kikiriki maslac ili maslac od badema, a po želji dodajte i cimet ili ekstrakt vanilije. Poigrajte se i kombinirajte voće, a ovaj ukusan doručak je na stolu za samo 15 minuta.
Tost s jogurtom i jagodama
Sastojci:
120 g grčkog jogurta
1 jaje
1 žličica meda
¼ žličice cimeta
4 šnite kruha
4 jagode
Priprema:
Jagode operite i narežite na šnite, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U manjoj posudi pomiješajte jogurt, jaja, cimet i med. Sredinu kruha lagano pritisnite vršcima prstiju kako bi se napravila udubina te svaku šnitu nadjenite s malo smjese te ju ravnomjerno rasporedite. Na svaku šnitu stavite narezane jagode. Stavite u lim za pečenje i ubacite u pećnicu na 10 minuta.
Po želji, svaku krišku prelijte s malo meda i poslužite odmah.