Domaći krekeri s ružmarinom savršena su grickalica!

Ako su vam krekeri uvijek na popisu za trgovinu, vrijeme je da isprobate ovaj jednostavan recept za domaće krekere s ružmarinom.

Shutterstock

Za izradu ovih hrskavih grickalica trebat će vam samo sedam namirnica i pola sata vašeg vremena. Ružmarin možete zamijeniti svježim začinskim biljem po izboru, a morsku sol sjemenkama maka, sezama ili komorača.

Domaći krekeri s ružmarinom

Sastojci:

180 g glatkog brašna
1 žličica soli
1 žličica šećera
50 g naribanog parmezana
3 žlice maslinovog ulja
120 ml hladne vode
1 žlica svježe sjeckanog ružmarina
krupna sol

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Dodajte brašno, sol, šećer i naribani parmezan u zdjelu i promiješajte. Dodajte maslinovo ulje i vodu. Miješajte vilicom dok se smjesa ne sjedini, otprilike pet minuta. Prebacite tijesto na pobrašnjenu podlogu i mijesite još pet minuta. Ako je tijesto ljepljivo, dodajte još brašna pa podijelite na pola.

Razvaljajte svaku polovicu na debljinu od pola centimetra. Površinu tijesta lagano premažite vodom, pospite krupnom soli i izbodite cijelu površinu vilicom kako se krekeri ne bi napuhali tijekom pečenja. Pomoću kotačića za pizzu izrežite tijesto na kockice da dobijete otprilike 30 dijelova. Po želji ih možete rezati i na pravokutnike ili trokute. Pobrašnite si prste (tijesto će biti ljepljivo) i prebacite ih na pripremljeni lim za pečenje. Stavite u pećnicu na deset minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Izvadite iz pećnice, ostavite kratko da se ohlade i poslužite.