Iskoristite višak bjelanjaka i napravite ovaj brzi doručak

Nerijetko vam ostane pokoji bjelanjak? Pripremite odličane slane košarice za cijelu obitelj...

Shutterstock

Donosimo vam recept za jednostavne, zdrave i brze košarice od bjelanjaka. Za pripremu ovog recepta, osim bjelanjaka, povrća, parmezana i začina trebat će vam i kalup za muffine ili pak silikonske košarice.

Košarice od bjelanjaka i povrća

Sastojci:

12 bjelanjaka
50 g kiselog vrhnja
50 g mladog špinata
70 g ukiseljene pečene paprike
2 komada mladog luka
½ žličice soli
½ žličice papra
¼ žličice sušenog origana
¼ žličice sušenog bosiljka
¼ žličice sušenog ružmarina
30 g naribanog parmezana

Priprema:

Mladi špinat operite i grubo narežite, ukiseljenu pečenu papriku dobro ocijedite pa ju narežite na kockice, a mladi luk tanko nasjeckajte na kolutiće. Kalup za muffine lagano nauljite, a ako koristite silikonske košarice ulje neće biti potrebno. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U većoj zdjeli pomiješajte bjelanjke i kiselo vrhnje uz pomoć pjenjače. Dodajte špinat, ukiseljenu pečenu papriku, mladi luk i začine te miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.

Smjesom napunite ¾ silikonske košarice, a isto vrijedi ako koristite kalup za muffine. Vrh ravnomjerno pospite parmezanom. Pecite dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista, otprilike 20 minuta. Ostavite kratko da se ohlade pa poslužite.