Sočno i slatko meso odlikuje svježu smokvu, a dobrodošla je, osim kao svježa ili desert u slasticama i kao dodatak u salatama, u slatko-slanim kombinacijama, uz skutu, svježi kozji sir... Prerezane na komade smokve možete poslužiti uz pečeni brie ili camembert, a donosimo jednostavan recept koji spaja hrskavo zapečeni kruh, omiljeni meki sir te domaće smokve. Savršeno za ljetna druženja.
Bruschette sa sirom i smokvama
Sastojci:
6 ljubičastih smokava
2 žlice balzamičnog octa
2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
170 g sira burrata (ili camembert)
6 kriški kruha za bruschette
sol
svježe mljeveni papar
Priprema:
Nauljite gril tavu pa je dobro zagrijte i popecite polovice smokava okrenute kožicom prema dolje. Žustro izmiješajte ocat s maslinovim uljem. Na svaku krišku kruha koju ste unaprijed lagano tostirali ili prepekli stavite komad sira, pečene polovice smokava te nakapajte mješavinom octa i ulja. Posolite i popaprite. Poslužite toplo.