Volite li losos pripremite odličan namaz od ove zdrave ribe

Losos je popularna namirnica bez obzira na godišnje doba. Ukusan je, jednostavan za pripremu te skladnog okusa u brojnim kombinacijama, zbog čega je meso ove ribe sve češće i na našim tanjurima

Shutterstock

Svako je doba godine idelano za jela s lososom. Osim što je ukusan, losos se rado bira i zbog odličnih zdravstvenih preporuka. Omega-3 masne kiseline u lososu potiču proizvodnju kolagena i vlakna elastina u koži koji pridonose mladolikom izgledu. Za ljetne varijante preporučujemo sočna rižota, tjesteninu, ali i salate te male zalogaje, posebno je neodoljiv odličan namaz od lososa.

Savjet je da losos za pripremu ovog jela bude svjež, no ako niste sto posto sigurni u to, radije upotrijebite dimljeni losos. 

Namaz od lososa
Sastojci:
4 jaja
6 grančica kopra
4 žlice slatkog vrhnja
50 g maslaca
250 g topljenog sira
200 g dimljenog lososa
sol, papar
prepečeni kruh
1 limun

Priprema:
Skuhajte utvrdo jaja, ohladite ih u hladnoj vodi i oljuštite. Nasjeckajte kopar, no ostavite dio za ukrašavanje. Narežite jaja na manje komade pa ih izmiksajte sa slatkim vrhnjem. Dodajte omekšani maslac, topljeni sir i 50 g dimljenog lososa te sve ponovno izmiksajte. Posolite, popaprite i dodajte nasjeckani kopar. Nanesite namaz na prepečeni kruh, ukrasite komadićem lososa i koprom. Uz kruh poslužite i narezani limun.