Znate li da se pri termičkoj obradi svježeg kukuruza oslobađaju molekule antioksidansa koje pomažu organizmu u obrani od štetnih slobodnih radikala i tako štite od niza bolesti?! To je i više nego dovoljan razlog za pripremu odličnih popečaka koje možete pripremiti od kuhanih zrna svježeg kukuruza ali i od onog iz konzerve. Pečene popečke poslužite uz vama omiljene umake, poput umaka od rajčice, vrhnja ili grčkog jogurta. Umak koji posebno odgovara okusima ljeta je umak od kopra za koji donosimo recept.
Ovako pripremljeni popečci su odličan obrok za ponijet na posao ili za užinu u školu.
Popečci od kukuruza
Sastojci:
200 g konzerviranog kukuruza u zrnu
2 jaja
2 žlice mlijeka
1 žlica curryja
60 g maslaca
60 g brašna
1 žlica limunova soka
1 žličica šećera
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Pomiješajte 100 g konzerviranog kukuruza u zrnu sa 2 žumanjka, mlijekom, žlicom curryja i maslaca pa smjesu izmiksajte u mikseru. Preostalih 100 g kukuruza pomiješajte s brašnom te posolite i popaprite. Stucite čvrsti snijeg od 2 bjelanjka, žlice limunova soka i žličice šećera. U snijeg umiješajte žlicu nasjeckanog peršina te smjesu kukuruza i brašna. Zagrijte ulje u tavi. Žlicom grabite tijesto za popečke pa ih stavljajte na ulje i malo spljoštite. Pržite ih na srednje jakoj vatri sa svake strane 2 do 3 minute do zlatnožute boje.