Bruschette sa salsom od rajčice, više od zalogaja

Ukoliko imate zrelih domaćih rajčica iskoristite ih za pripremu sočne salse koju možete nadjenuti i na prepečene kriške kruha

Shutterstock

Bruschette su omiljeni mali zalogaji koji vuku korijene iz Italije, a osnova za pripremu je kriška prepečenog kruha koja se nadjeva razno raznim sastojcima i nadjevima. Povrće, od kojeg su posebno omiljene rajčice, šalše, salse, sirevi, slane ribice, gljive, pršut.. do svih onih ne klasičnih odabira koji uz par kapi maslinovog ulja oduševljavaju veća i manja društva. Donosimo ideju za pripremu odličnih, sočnih bruschetta te podsjećamo kako salsa i šalša nisu isto. Od klasičnih se šalši ova salsa razlikuje po manjem sadržaju tekućine, isključivo sjeckanim sastojcima i po činjenici da se priprema bez termičke obrade.

Shutterstock 

Bruschette sa salsom od rajčice

Sastojci:
300 g rajčice
1 češanj češnjaka
1 mladi luk
1 žličica origana
sol, papar
1 mali baguette
8 do 12 crnih maslina

Priprema:
Rajčice uronite u vrelu vodu pa ih ostavite u hladnoj da se ohlade. Ogulite ih, prerežite na četvrtine i izvadite središnji dio s košticama, koji narežite i stavite u posudu. Dodajte nasjeckani češnjak i luk. Promiješajte, dodajte origano, sol i papar. Narežite baguette na kose duguljaste kriške, lagano tostirajte, dodajte šalšu i ukrasite maslinama. Poslužite tople.