Nikad ukusnija zelena salata zahvaljujući domaćem preljevu

Odaberite vama omiljene svježe začinsko bilje i pripremite preljev (bez vrhnja i majoneze) koji nećete prestati koristiti

Shutterstock

Zeleno lisnato povrće, razno razne salate, rikula i matovilac u kombinaciji s domaće uzgojenim rajčicama ali i ostalim povrćem osnova su za pripremu odličnih salata koje su obavezni dio svakodnevne prehrane. A kako bi salate bile još ukusnije te bogatije predlažemo da ih začinite odličnim preljevom ili popularnim dressingom.

Ali, onaj kupovni zamijenite domaće pripremljenim, i to od začinskih biljaka.

Preljev od začinskog bilja

Sastojci:
1 vezica miješanoga začinskog bilja (peršin, bosiljak, kopar, vlasac itd.)
150 ml temeljca
1 žličica ulja
2 žlice vinskog octa
1 prstohvat sitno naribane limunove korice
sol, papar

Priprema:

Operite i ocijedite začinsko bilje te ga nasjeckajte. Pomiješajte temeljac, ulje i
ocat, potom dodajte nasjeckano bilje i limunovu koricu. Preljev istucite pjenjačom pa ga posolite i popaprite po svom ukusu.