Poznato je kako su chia sjemenke odlična baza za pripremu pudinga. Potrebno ih je samo namočiti i pustiti da se napuhnu, najbolje u mlijeku ili nekoj biljnoj alternativi. Mi smo u ovaj recept odlučili pridodati i tropsku notu - svježi mango i ananas.
Možete isprobati i neke druge kombinacije, poput jabuke i cimeta, kikiriki maslaca i marmelade, borovnica i limuna, badema i jagoda ili matche i meda. Dajte mašti na volju i kreirajte svoj najdraži chia puding.
Tropski chia puding
Sastojci:
400 ml kokosovog mlijeka iz konzerve
120 ml zobenog mlijeka
3 žličice javorovog sirupa
¼ žličice soli
80 g chia sjemenki
200 g narezanog ananasa
150 g narezanog manga
Priprema:
U blender ubacitesve sastojke osim ananasa i manga i blendajte dok ne dobijte jednoličnu smjesu. Ravnomjerno raspodijelite u čaše, ostavljajući slobodnog mjesta za voće. Ananas i mango narežite na male kockice. Napunite svaku staklenku s mangom i ananasom i svaku čašu prekrijte plastičnom folijom.
Stavite u hladnjak na najmanje četiri sata, a najbolje preko noći. Izvadite iz hladnjaka, uklonite foliju i poslužite.