Tvrdo kuhano jaje - razlog za pripremu odličnog doručka

Naribajte jaje i pripremite sendvič koji je osvojio TikTok

Shutterstock

Tvrdo kuhano jaje većini uglavnom i nije neki okidač za pripremu neodoljivih zalogaja. Volimo ga posluženo za doručak, uz komad sira, u nekoj od salata (s tunom!) a kako bi uživali u dobro pripremljenom tvrdo kuhanom jajetu dobro je i podsjetiti se kako ga i pripremiti. Ali bez obzira koliko se često tvrdo kuhano jaje nađe i na vašem tanjuru nemoguće je ne primjetiti hype koji pod zadnje raste na društvenim mrežama oko jela u kojem je upravo tvrdo kuhano jaje savršeni dodatak.
Zato ne odolijevajte više već pripremite avokado tost s ribanim tvrdo kuhanim jajima! Doručak, ljetni brunch ili večera, manje je važno jer komentari s TikToka poručuju da je ovako pripremljen zdravi sendvič odličan, bez obzira što vam se čini da ćete pri ribanju tvrdo kuhanog jajeta napraviti nered po kuhinji, jer sama priprema dio je zabave u kuhinji za koju zasigurno imamo vremena u opuštenim ljetnim danima. Dobrodošao je savjet da jaje prije ribanja mora biti ohlađeno te da osim ribeža pripremite i posudu u koju ćete ribati jaje.

A osim ovaj TikTok hit zalogajčić s ribanim jajetom možete pripremiti odlične salate, atraktivno poslužena mimosa jaja (kuhana nadjevena jaja posipana s ribanim jajetom), bogati croque monsieur sendvič...

Avokado tost s ribanim tvrdo kuhanim jajima
Sastojci:
1 tvrdo kuhano jaje
2 kriške kruha
maslac
zreli avokado
sol, papar
ljuskice crvene paprike

Priprema:
Skuhajte jaje te ga ostavite da se ohladi ili koristite jaje koje ste npr. skuhali dan ranije i čuvali u hladnjaku. Ohlađeno ogulite, te naribajte na sitno. Avokado ogulite, maknite košticu te ga usitinite vilicom. Kriške kruha tostirajte, tostirane premažite s malo maslaca, dodajte avokado, sol i papar. Po vrhu dodajte naribano jaje te malo ljuskica crvene paprike. Papriku možete zamijeniti s malo naribanog parmezana. Zagrizite. Uživajte.