Pripremite tapas zalogaje, potrebni su vam sir i kukuruz

Ovi su zalogajčići savršeni za druženja oko stola, osvjaju nepca hrskavim, sočnim i toplim okusom

Shutterstock

Zalogaji u tapas stilu izuzetno su privlačni, bez obzira jeste li skloniji platama sireva i pršuta, malim sendvičima, gazpachu ili toplim zalogajima. A ukoliko su upravo topli zalogajčići oni koje rado birate, imamo odličnu ideju, posebno ukoliko volite kombinaciju kukuruza i sira.

Vrijeme je za pripremu sočnih i ukusnih prženih kuglica. Za savršenu pripremu dobro je zapamtiti kako je pri prženju važno ne pržiti odjednom previše kuglica jer u suprotnom smanjujete temperaturu ulja za prženje, što će tražiti duže vrijeme pripreme a same kuglice će pokupit previše ulja. Kuglice moraju biti meke i sočne iznutra a hrskave izvana. Zato, pecite u nekoliko tura, a zlatno pečene kuglice poslužite s umakom po želji.

Pržene kuglice od sira i kukuruza

Sastojci:
200 g zrna kukuruza (iz staklenke, konzerve ili od svježeg, kuhanog šećerca)
110 g naribane mozzarelle
170 g krem sira
2 jaja
4 mlada luka, sitno nasjeckana
malo čili praha
100 g kukuruznog brašna
65 g brašna
30 g ribanog parmezana
sol, papar
krušne mrvice
ulje za prženje

Priprema:
U većoj posudi pomiješajte kukuruz, mozzarellu, krem sir, nasjeckani mladi luk i čili u prahu. Dodajte sol i papar, sve dobrpo promiješajte. Dodajte kukuruzno brašno, brašno i jaja te sve dobro povežite. Oblikujte kuglice. U dubljem tanjuru pomiješajte mrvice i parmezan. Jednu po jednu kuglicu zarolajte u smjesu s mrvicama. U dubljoj tavi zagrijte ulje, kuglice pržite u manjim količinama. Pržite oko 6 minuta ili dok kuglice ne poprime zlatno žutu boju. Pržene kuglice odmorite na papirnatim kuhinjskim ručnicima, te prije posluživanja dodatno začinite s malo parmezana te mladog luka. Poslužite tople uz umak po želji.