Ovaj dvobojni kolač hit je u baš svakom kućanstvu! 

Mramorni kolač idealan je izbor za lijene vikende i opuštena obiteljska druženja.

mramorni kolac
Profimedia 

Ako želite nešto slatko i ukusno, a u isto vrijeme i brzo i pristupačno, isprobajte ovaj odličan recept za mramorni kolač. Tijesto ćete pripremiti za manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. Najteži je dio posla čekanje da se kolač ohladi. U slast!

Mramorni kolač

Sastojci:

4 jaja
3 žlice šećera
180 g brašna
200 g maslaca
korica limuna i naranče
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa

Priprema:

Umutite maslac za šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, koricu limuna i naranče pa još kratko miksajte. Izdvojite trećinu tijesta i u nju umiješajte kakao.

Dublji kalup za pečenje premažite maslacem pa naizmjence dodavajte malo svijetlog i malo tamnog tijesta. Pecite između 30 i 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Za to vrijeme iscijedite sok jedne velike naranče, pomiješajte ga s malo naribane korice i prelijte ga preko vrućeg kolača. Pričekajte da se sok upije i da se kolač ohladi prije rezanja.

mramorni kolac
Profimedia 

Ako želite nešto slatko i ukusno, a u isto vrijeme i brzo i pristupačno, isprobajte ovaj odličan recept za mramorni kolač. Tijesto ćete pripremiti za manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. Najteži je dio posla čekanje da se kolač ohladi. U slast!

Mramorni kolač

Sastojci:

4 jaja
3 žlice šećera
180 g brašna
200 g maslaca
korica limuna i naranče
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa

Priprema:

Umutite maslac za šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, koricu limuna i naranče pa još kratko miksajte. Izdvojite trećinu tijesta i u nju umiješajte kakao.

Dublji kalup za pečenje premažite maslacem pa naizmjence dodavajte malo svijetlog i malo tamnog tijesta. Pecite između 30 i 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Za to vrijeme iscijedite sok jedne velike naranče, pomiješajte ga s malo naribane korice i prelijte ga preko vrućeg kolača. Pričekajte da se sok upije i da se kolač ohladi prije rezanja.

mramorni kolac
Profimedia 

Ako želite nešto slatko i ukusno, a u isto vrijeme i brzo i pristupačno, isprobajte ovaj odličan recept za mramorni kolač. Tijesto ćete pripremiti za manje od 10 minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica. Najteži je dio posla čekanje da se kolač ohladi. U slast!

Mramorni kolač

Sastojci:

4 jaja
3 žlice šećera
180 g brašna
200 g maslaca
korica limuna i naranče
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa

Priprema:

Umutite maslac za šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, koricu limuna i naranče pa još kratko miksajte. Izdvojite trećinu tijesta i u nju umiješajte kakao.

Dublji kalup za pečenje premažite maslacem pa naizmjence dodavajte malo svijetlog i malo tamnog tijesta. Pecite između 30 i 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Za to vrijeme iscijedite sok jedne velike naranče, pomiješajte ga s malo naribane korice i prelijte ga preko vrućeg kolača. Pričekajte da se sok upije i da se kolač ohladi prije rezanja.