Tanjur pun okusa, juha s kozicama i parmezanom 

Krem juha koja očarava kako mirsom tako i okusom

krem juha s kozicama
Profimedia 

Za ljubitelje jela na žlicu krem juhe su omiljeni odabir. I dok uglavnom uživamo u krem juhama pripemljenim od sezonskog povrća za preporuku je mirisna i puna okusa, juha koja se priprema s kozicama i parmezanom. Slatko meso kozica, škampa, hlapa i rakova odličan je odabit za ljubitelje ribe i plodovo mora, jer su ove namirnice poznate po slatkastom okusu koji u kombinaciji s povrćem i začinima postaje razlog za pripremu svečanog obroka ali i dio comfort food jelovnika, onog koji grije dušu. Donosimo recept!

Juha s kozicama i parmezanom

Sastojci:
250 g očišćenih repova kozica
1 luk
2 žlice maslaca
1 litra temeljca
2 žumanjka
sok od 1 limuna
½ žlice pikantne mješavine začina
40 g parmezana
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:
Na rastopljenom maslacu pirjajte luk narezan na sitne kockice. Kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte repove kozica (nekoliko kozica ostavite sa strane), začinite i još malo pirjajte. Podlijte temeljcem (ribljim, ali može i pilećim) te po potrebi još malo začinite. U posebnoj posudi razradite žumanjke i dodajte im limunov sok. Potkraj kuhanja, u juhu lagano, stalno miješajući, dodajte smjesu od žumanjaka i limuna. Kad je juha gotova, sve izmiksajte štapnim mikserom, a potom još malo kuhajte na laganoj vatri, dodajući vrhnje za kuhanje i parmezan. Na maslacu prepržite kozice koje ste ostavili sa strane pa njima ukrasite juhu prije posluživanja.

krem juha s kozicama
Profimedia 

Za ljubitelje jela na žlicu krem juhe su omiljeni odabir. I dok uglavnom uživamo u krem juhama pripemljenim od sezonskog povrća za preporuku je mirisna i puna okusa, juha koja se priprema s kozicama i parmezanom. Slatko meso kozica, škampa, hlapa i rakova odličan je odabit za ljubitelje ribe i plodovo mora, jer su ove namirnice poznate po slatkastom okusu koji u kombinaciji s povrćem i začinima postaje razlog za pripremu svečanog obroka ali i dio comfort food jelovnika, onog koji grije dušu. Donosimo recept!

Juha s kozicama i parmezanom

Sastojci:
250 g očišćenih repova kozica
1 luk
2 žlice maslaca
1 litra temeljca
2 žumanjka
sok od 1 limuna
½ žlice pikantne mješavine začina
40 g parmezana
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:
Na rastopljenom maslacu pirjajte luk narezan na sitne kockice. Kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte repove kozica (nekoliko kozica ostavite sa strane), začinite i još malo pirjajte. Podlijte temeljcem (ribljim, ali može i pilećim) te po potrebi još malo začinite. U posebnoj posudi razradite žumanjke i dodajte im limunov sok. Potkraj kuhanja, u juhu lagano, stalno miješajući, dodajte smjesu od žumanjaka i limuna. Kad je juha gotova, sve izmiksajte štapnim mikserom, a potom još malo kuhajte na laganoj vatri, dodajući vrhnje za kuhanje i parmezan. Na maslacu prepržite kozice koje ste ostavili sa strane pa njima ukrasite juhu prije posluživanja.

krem juha s kozicama
Profimedia 

Za ljubitelje jela na žlicu krem juhe su omiljeni odabir. I dok uglavnom uživamo u krem juhama pripemljenim od sezonskog povrća za preporuku je mirisna i puna okusa, juha koja se priprema s kozicama i parmezanom. Slatko meso kozica, škampa, hlapa i rakova odličan je odabit za ljubitelje ribe i plodovo mora, jer su ove namirnice poznate po slatkastom okusu koji u kombinaciji s povrćem i začinima postaje razlog za pripremu svečanog obroka ali i dio comfort food jelovnika, onog koji grije dušu. Donosimo recept!

Juha s kozicama i parmezanom

Sastojci:
250 g očišćenih repova kozica
1 luk
2 žlice maslaca
1 litra temeljca
2 žumanjka
sok od 1 limuna
½ žlice pikantne mješavine začina
40 g parmezana
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:
Na rastopljenom maslacu pirjajte luk narezan na sitne kockice. Kada luk poprimi zlatnožutu boju, dodajte repove kozica (nekoliko kozica ostavite sa strane), začinite i još malo pirjajte. Podlijte temeljcem (ribljim, ali može i pilećim) te po potrebi još malo začinite. U posebnoj posudi razradite žumanjke i dodajte im limunov sok. Potkraj kuhanja, u juhu lagano, stalno miješajući, dodajte smjesu od žumanjaka i limuna. Kad je juha gotova, sve izmiksajte štapnim mikserom, a potom još malo kuhajte na laganoj vatri, dodajući vrhnje za kuhanje i parmezan. Na maslacu prepržite kozice koje ste ostavili sa strane pa njima ukrasite juhu prije posluživanja.