Poslužite kremastu tjesteninu sa cvjetačom 

Svestrana cvjetača zvijezda je brojnih jela a koliko se dobro slaže s uvijek popularnim špagetima - otkrijte pripremom ovog recepta

tjestenina cvjetaca
Profimedia 

Zvijezda ovog jela je cvjetača, karfiol, plod iz porodice kupusnjača, povrće izdašnih cvjetova. I dok bi se lako mogli podijeliti u one koju cvjetaču obožavaju te one kojima je karakterističnom slatkasti okus preintenzivan. Cvjetača se koristi za pripremu krem juha, juha i variva od povrća te odličnih umaka. Odlična je pohana i pečena a oduševljava u raznim kombinacijama s dodanim začinima. Ukoliko još niste, vrijeme je da okusite ovaj hranjiv plod.

Kremasta tjestenina sa cvjetačom
Sastojci:
500 g špageta
2 žlice maslinova ulja
1 cvjetača
2 komorača
1 luk
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlie ribanog parmezana

Priprema:
U veliku loncu zakuhajte vodu. Kad zakipi, u nju ubacite cvjetaču narezanu na manje komade. Kuhajte je toliko da omekša. Za to vrijeme komorač očistite i narežite na tanke ploške. Propirjajte ga na žlici maslinova ulja s nasjeckanim lukom tako da omekša. Zatim ih pogurajte uz rub tave pa ulijte preostalu žlicu ulja i dodajte dodajte kuhanu cvjetaču. Dobro promiješajte i ulijte vrhnje za kuhanje. Smanjite vatru tako da bude potpuno lagana, pa u vodi u kojoj se skuhala cvjetača skuhajte i tjesteninu, prema uputi na pakiranju. Ocijedite i umiješajte u umak tako da se prožme sa svim sastojcima. Po želji pospite naribanim parmezanom i ukrasite listićima bosiljka.

tjestenina cvjetaca
Profimedia 

Zvijezda ovog jela je cvjetača, karfiol, plod iz porodice kupusnjača, povrće izdašnih cvjetova. I dok bi se lako mogli podijeliti u one koju cvjetaču obožavaju te one kojima je karakterističnom slatkasti okus preintenzivan. Cvjetača se koristi za pripremu krem juha, juha i variva od povrća te odličnih umaka. Odlična je pohana i pečena a oduševljava u raznim kombinacijama s dodanim začinima. Ukoliko još niste, vrijeme je da okusite ovaj hranjiv plod.

Kremasta tjestenina sa cvjetačom
Sastojci:
500 g špageta
2 žlice maslinova ulja
1 cvjetača
2 komorača
1 luk
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlie ribanog parmezana

Priprema:
U veliku loncu zakuhajte vodu. Kad zakipi, u nju ubacite cvjetaču narezanu na manje komade. Kuhajte je toliko da omekša. Za to vrijeme komorač očistite i narežite na tanke ploške. Propirjajte ga na žlici maslinova ulja s nasjeckanim lukom tako da omekša. Zatim ih pogurajte uz rub tave pa ulijte preostalu žlicu ulja i dodajte dodajte kuhanu cvjetaču. Dobro promiješajte i ulijte vrhnje za kuhanje. Smanjite vatru tako da bude potpuno lagana, pa u vodi u kojoj se skuhala cvjetača skuhajte i tjesteninu, prema uputi na pakiranju. Ocijedite i umiješajte u umak tako da se prožme sa svim sastojcima. Po želji pospite naribanim parmezanom i ukrasite listićima bosiljka.

tjestenina cvjetaca
Profimedia 

Zvijezda ovog jela je cvjetača, karfiol, plod iz porodice kupusnjača, povrće izdašnih cvjetova. I dok bi se lako mogli podijeliti u one koju cvjetaču obožavaju te one kojima je karakterističnom slatkasti okus preintenzivan. Cvjetača se koristi za pripremu krem juha, juha i variva od povrća te odličnih umaka. Odlična je pohana i pečena a oduševljava u raznim kombinacijama s dodanim začinima. Ukoliko još niste, vrijeme je da okusite ovaj hranjiv plod.

Kremasta tjestenina sa cvjetačom
Sastojci:
500 g špageta
2 žlice maslinova ulja
1 cvjetača
2 komorača
1 luk
150 ml vrhnja za kuhanje
2 žlie ribanog parmezana

Priprema:
U veliku loncu zakuhajte vodu. Kad zakipi, u nju ubacite cvjetaču narezanu na manje komade. Kuhajte je toliko da omekša. Za to vrijeme komorač očistite i narežite na tanke ploške. Propirjajte ga na žlici maslinova ulja s nasjeckanim lukom tako da omekša. Zatim ih pogurajte uz rub tave pa ulijte preostalu žlicu ulja i dodajte dodajte kuhanu cvjetaču. Dobro promiješajte i ulijte vrhnje za kuhanje. Smanjite vatru tako da bude potpuno lagana, pa u vodi u kojoj se skuhala cvjetača skuhajte i tjesteninu, prema uputi na pakiranju. Ocijedite i umiješajte u umak tako da se prožme sa svim sastojcima. Po želji pospite naribanim parmezanom i ukrasite listićima bosiljka.