Hrskavi izvana, sočni iznutra, hasselback krumpiri 

Jednostavan recept za pripremu hranjivog jela

hasselback krumpiri
Profimedia 

Volite krumpir ali ste se poželjeli pripremiti obrok s krumpirima na malo drugačiji, nov i ukusan način? Donosimo recept za pripremu hasselback krumpira, jelo koje je naziv dobilo po švedskom restoranu Hasselbackenu kojem su navodno prvi put i posluženi. Tajna neodljivih krumpira krije se u tehnici rezanja te najdevanja krumpira, a okus će ovisiti o nadjevu, namirnicama kojima ćete puniti krumpir s korom narezan na tanje kriške. Slanina, šunka, pršut, sir, maslac sa začinskim biljem, luk, masline... Rezultat su hrskavi a sočni i ukusni krumpiri koje možete poslužiti kao samostalni obrok ali i kao prilog. Savjet je da za pripremu birate veće krumpire.

Hasselback krumpiri

Sastojci:
8 pečenih krumpira
20 g otopljenog maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 žličice naribanog parmezana
4 kriške slanine
2 kom mladog luka
malo svježeg peršina
2 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema: Pripremite krumpire, operite ih ali ih ne gulite. Slaninu narežite na sitnije komadiće. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Nožem napravite lepezu na krumpirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Potom ih stavite u vrelu vodu i kuhajte četiri minute. Izvadite ih. U proreze svakoga krumpira ubacite nekoliko komadića slanine, podjednako je raspoređujući. Rastopite maslac i kistom ga premažite po krumpiru. Višak sačuvajte za podlijevanje u pećnici. Posoljene i poparene krumpire pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polijevajući ih tijekom pečenja rastopljenim maslacem. Potkraj rastopite još tri žlice maslaca pa ga pomiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršinom i češnjakom. Time prelijte krumpir i pecite ga još pet minuta. Poslužite toplo!

hasselback krumpiri
Profimedia 

Volite krumpir ali ste se poželjeli pripremiti obrok s krumpirima na malo drugačiji, nov i ukusan način? Donosimo recept za pripremu hasselback krumpira, jelo koje je naziv dobilo po švedskom restoranu Hasselbackenu kojem su navodno prvi put i posluženi. Tajna neodljivih krumpira krije se u tehnici rezanja te najdevanja krumpira, a okus će ovisiti o nadjevu, namirnicama kojima ćete puniti krumpir s korom narezan na tanje kriške. Slanina, šunka, pršut, sir, maslac sa začinskim biljem, luk, masline... Rezultat su hrskavi a sočni i ukusni krumpiri koje možete poslužiti kao samostalni obrok ali i kao prilog. Savjet je da za pripremu birate veće krumpire.

Hasselback krumpiri

Sastojci:
8 pečenih krumpira
20 g otopljenog maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 žličice naribanog parmezana
4 kriške slanine
2 kom mladog luka
malo svježeg peršina
2 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema: Pripremite krumpire, operite ih ali ih ne gulite. Slaninu narežite na sitnije komadiće. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Nožem napravite lepezu na krumpirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Potom ih stavite u vrelu vodu i kuhajte četiri minute. Izvadite ih. U proreze svakoga krumpira ubacite nekoliko komadića slanine, podjednako je raspoređujući. Rastopite maslac i kistom ga premažite po krumpiru. Višak sačuvajte za podlijevanje u pećnici. Posoljene i poparene krumpire pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polijevajući ih tijekom pečenja rastopljenim maslacem. Potkraj rastopite još tri žlice maslaca pa ga pomiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršinom i češnjakom. Time prelijte krumpir i pecite ga još pet minuta. Poslužite toplo!

hasselback krumpiri
Profimedia 

Volite krumpir ali ste se poželjeli pripremiti obrok s krumpirima na malo drugačiji, nov i ukusan način? Donosimo recept za pripremu hasselback krumpira, jelo koje je naziv dobilo po švedskom restoranu Hasselbackenu kojem su navodno prvi put i posluženi. Tajna neodljivih krumpira krije se u tehnici rezanja te najdevanja krumpira, a okus će ovisiti o nadjevu, namirnicama kojima ćete puniti krumpir s korom narezan na tanje kriške. Slanina, šunka, pršut, sir, maslac sa začinskim biljem, luk, masline... Rezultat su hrskavi a sočni i ukusni krumpiri koje možete poslužiti kao samostalni obrok ali i kao prilog. Savjet je da za pripremu birate veće krumpire.

Hasselback krumpiri

Sastojci:
8 pečenih krumpira
20 g otopljenog maslaca
2 žlice krušnih mrvica
2 žličice naribanog parmezana
4 kriške slanine
2 kom mladog luka
malo svježeg peršina
2 češnja češnjaka
sol, papar

Priprema: Pripremite krumpire, operite ih ali ih ne gulite. Slaninu narežite na sitnije komadiće. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Nožem napravite lepezu na krumpirima, razrežite ih poprečno, ali ne do kraja. Potom ih stavite u vrelu vodu i kuhajte četiri minute. Izvadite ih. U proreze svakoga krumpira ubacite nekoliko komadića slanine, podjednako je raspoređujući. Rastopite maslac i kistom ga premažite po krumpiru. Višak sačuvajte za podlijevanje u pećnici. Posoljene i poparene krumpire pecite sve dok ne dobiju hrskavu zlatnu koricu polijevajući ih tijekom pečenja rastopljenim maslacem. Potkraj rastopite još tri žlice maslaca pa ga pomiješajte sa sjeckanim mladim lukom, peršinom i češnjakom. Time prelijte krumpir i pecite ga još pet minuta. Poslužite toplo!