Najjednostavniji će recepti biti pravo čudo, ako upotrijebite kvalitetne svježe sastojke. Dokaz te teze je tjestenina sa svježim špinatom i cherry rajčicama, koju ćeš pripremiti za otprilike pola sata.
Šećer na kraju je, u ovom slučaju, naribani parmezan. Nemojte štedjeti na siru!
Tjestenina sa špinatom i rajčicom
Sastojci:
300 g svježeg špinata
sol, papar
4 sušene rajčice u ulju
200 g cherry rajčica
300 g tjestenine
1 luk
maslinovo ulje
100 g parmezana
Priprema:
Očistite i operite špinat pa ga kratko prokuhajte u vreloj vodi. Sušene rajčice ocijedite i nasjeckajte, a cherry rajčice operite i prepolovite. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju i sačuvajte malo vode od kuhanja.
Luk nasjeckajte i propirjajte na žlici ulja. Umiješajte sušenu rajčicu i sve zajedno kratko zagrijte, zatim dodajte špinat i mini rajčice. Posolite i popaprite, po potrebi dodajte malo vode od kuhanja tjestenine. Pomiješajte s tjesteninom pa, netom prije posluživanja, pospite naribanim parmezanom.