Vrijeme je za savršeni rižoto s bundevom 

Bundeva, zvijezda hladnijeg dijela godine, je izdašna namirnica, razlog za pripremu odličnog obroka

rizoto bundeva
Profimedia 

Jelo koje osvaja mirisom, okusom ali I bojom ovaj je jednostavni rižoto. Bundeve, kraljice hladnijeg dijela godine izdašno su povrće u kojem možemo uživati na brojne načine, u juhama, pireu, pečenom kao prilog te u zimskim salatama. Birajte sortu bundeve koja vam odgovara po okusu ali i teksturi. Dobar je savjet da unaprijed planirate više jela s bundevom jer ključ odličnog okusa se krije u pečenju bundeve, pa nije na odmet ispeči veću količinu koju možete iskoristiti za recept koji vam donosimo ali i za juhu te kolač. Ovaj kremasti rižoto poslužite kao samostalni obrok bez mesa ali i kao prilog mesnim pečenjima.

Kremasti rižoto s bundevom
Sastojci:
600 g očišćene bundeve hokaido
1 glavica luka
3 žlice maslaca
350 g riže za rižoto
750 ml vrućeg povrtnog temeljca
2 žlice nasjeckanog timijana
50 g svježe naribanog parmezana
sol, papar

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bundevu narežite na kockice, zamotajte u aluminijsku foliju i tako pecite u pećnici 30 min. Luk oljuštite, narežite na kockice pa ga propirjajte na žlici maslaca. Dodajte rižu i pirjajte je dok ne postane staklasta. Potom postupno tijekom kuhanja umiješajte vrući temeljac. Temeljac dodajte svaki put kad vidite da je riža upila svu tekućinu, i tako sve dok se riža ne skuha (oko 30 min). Nakon 20 min dodajte usitnjenu pečenu bundevu. U rižoto umiješajte preostali maslac narezan na komadiće, timijana i parmezan pa ga kušajte, posolite i popaprite po vlastitom ukusu.

rizoto bundeva
Profimedia 

Jelo koje osvaja mirisom, okusom ali I bojom ovaj je jednostavni rižoto. Bundeve, kraljice hladnijeg dijela godine izdašno su povrće u kojem možemo uživati na brojne načine, u juhama, pireu, pečenom kao prilog te u zimskim salatama. Birajte sortu bundeve koja vam odgovara po okusu ali i teksturi. Dobar je savjet da unaprijed planirate više jela s bundevom jer ključ odličnog okusa se krije u pečenju bundeve, pa nije na odmet ispeči veću količinu koju možete iskoristiti za recept koji vam donosimo ali i za juhu te kolač. Ovaj kremasti rižoto poslužite kao samostalni obrok bez mesa ali i kao prilog mesnim pečenjima.

Kremasti rižoto s bundevom
Sastojci:
600 g očišćene bundeve hokaido
1 glavica luka
3 žlice maslaca
350 g riže za rižoto
750 ml vrućeg povrtnog temeljca
2 žlice nasjeckanog timijana
50 g svježe naribanog parmezana
sol, papar

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bundevu narežite na kockice, zamotajte u aluminijsku foliju i tako pecite u pećnici 30 min. Luk oljuštite, narežite na kockice pa ga propirjajte na žlici maslaca. Dodajte rižu i pirjajte je dok ne postane staklasta. Potom postupno tijekom kuhanja umiješajte vrući temeljac. Temeljac dodajte svaki put kad vidite da je riža upila svu tekućinu, i tako sve dok se riža ne skuha (oko 30 min). Nakon 20 min dodajte usitnjenu pečenu bundevu. U rižoto umiješajte preostali maslac narezan na komadiće, timijana i parmezan pa ga kušajte, posolite i popaprite po vlastitom ukusu.

rizoto bundeva
Profimedia 

Jelo koje osvaja mirisom, okusom ali I bojom ovaj je jednostavni rižoto. Bundeve, kraljice hladnijeg dijela godine izdašno su povrće u kojem možemo uživati na brojne načine, u juhama, pireu, pečenom kao prilog te u zimskim salatama. Birajte sortu bundeve koja vam odgovara po okusu ali i teksturi. Dobar je savjet da unaprijed planirate više jela s bundevom jer ključ odličnog okusa se krije u pečenju bundeve, pa nije na odmet ispeči veću količinu koju možete iskoristiti za recept koji vam donosimo ali i za juhu te kolač. Ovaj kremasti rižoto poslužite kao samostalni obrok bez mesa ali i kao prilog mesnim pečenjima.

Kremasti rižoto s bundevom
Sastojci:
600 g očišćene bundeve hokaido
1 glavica luka
3 žlice maslaca
350 g riže za rižoto
750 ml vrućeg povrtnog temeljca
2 žlice nasjeckanog timijana
50 g svježe naribanog parmezana
sol, papar

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Bundevu narežite na kockice, zamotajte u aluminijsku foliju i tako pecite u pećnici 30 min. Luk oljuštite, narežite na kockice pa ga propirjajte na žlici maslaca. Dodajte rižu i pirjajte je dok ne postane staklasta. Potom postupno tijekom kuhanja umiješajte vrući temeljac. Temeljac dodajte svaki put kad vidite da je riža upila svu tekućinu, i tako sve dok se riža ne skuha (oko 30 min). Nakon 20 min dodajte usitnjenu pečenu bundevu. U rižoto umiješajte preostali maslac narezan na komadiće, timijana i parmezan pa ga kušajte, posolite i popaprite po vlastitom ukusu.