Riža na mlijeku je zaista 2u1; odličan je doručak, a uz malo truda može biti i vrhunski desert. U nastavku vam zato donosimo osnovni recept koji možete prilagoditi ukusu i svim svojim željama.
Imajte na umu da dio mlijeka možete zamijeniti slatkim vrhnjem, za još bogatiji okus, ali i biljnim mlijekom, poput kokosovog i bademovog. Poslužite dok je puding od riže još topao, uz dodatak nasjeckanih oraščića, suhog ili svježeg voća, voćni ili čokoladni preljev, strugotine čokolade... Izbor je na vama!
Riža na mlijeku s cimetom
Sastojci:
400 g riže
400 ml vode
1 l mlijeka
5 žlica šećera
2 vanilin šećera
30 g maslaca
1 žličica cimeta
Priprema:
Rižu stavite kuhati s vodom pa, čim je upije, dodajte mlijeko, šećer i prstohvat soli. Smanjite vatru, pokrijte i kuhajte otprilike 30 minuta, sve dok se ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte listiće maslaca. Rasporedite u posudice za serviranje, pospite cimetom i uživajte dok je još toplo.