Ukoliko volite okus rogača, ovaj ćete kolač jednostavno obožavati 

Brownies s rogačem su idealna slastica za guštanje tijekom radnog tjedna, kada je svaka slobodna minuta dragocjena

brownie cokolada rogac
Shutterstock 

Priprema brownieja ne oduzima puno vremena, brzo su gotovi - i još brže nestaju s tanjura. Uz to, postoji nebrojivo mnogo varijacija na temu zbog kojih jednostavno ne mogu dosaditi.

U nastavku potražite recept za posebne brownies s rogačem i tamnom čokoladom. Punog su okusa, i baš im ništa ne nedostaje, ali slobodno u smjesu umiješajte i šaku nasjeckanih oraščića ili čokoladnih kapljica.

Brownies s rogačem i tamnom čokoladom

Sastojci:

250 g maslaca sobne temperature

200 g tamne čokolade (70% kakaa)

70 g brašna

1 žličica praška za pecivo

200 g smeđeg šećera

5 žlica rogača u prahu

1 žličica vanilin šećera

Prstohvat soli

4 jaja

Priprema:

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, rogač u prahu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Na pari rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre pa umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte suhe sastojke pa kratko izmiksajte kako bi se povezali.

Smjesu prelijte u četvrtasti kalup za brownies (cca 20 x 30 cm) pa pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohlade prije no što ih krenete rezati jer će se u suprotnom mrviti.

brownie cokolada rogac
Shutterstock 

Priprema brownieja ne oduzima puno vremena, brzo su gotovi - i još brže nestaju s tanjura. Uz to, postoji nebrojivo mnogo varijacija na temu zbog kojih jednostavno ne mogu dosaditi.

U nastavku potražite recept za posebne brownies s rogačem i tamnom čokoladom. Punog su okusa, i baš im ništa ne nedostaje, ali slobodno u smjesu umiješajte i šaku nasjeckanih oraščića ili čokoladnih kapljica.

Brownies s rogačem i tamnom čokoladom

Sastojci:

250 g maslaca sobne temperature

200 g tamne čokolade (70% kakaa)

70 g brašna

1 žličica praška za pecivo

200 g smeđeg šećera

5 žlica rogača u prahu

1 žličica vanilin šećera

Prstohvat soli

4 jaja

Priprema:

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, rogač u prahu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Na pari rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre pa umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte suhe sastojke pa kratko izmiksajte kako bi se povezali.

Smjesu prelijte u četvrtasti kalup za brownies (cca 20 x 30 cm) pa pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohlade prije no što ih krenete rezati jer će se u suprotnom mrviti.

brownie cokolada rogac
Shutterstock 

Priprema brownieja ne oduzima puno vremena, brzo su gotovi - i još brže nestaju s tanjura. Uz to, postoji nebrojivo mnogo varijacija na temu zbog kojih jednostavno ne mogu dosaditi.

U nastavku potražite recept za posebne brownies s rogačem i tamnom čokoladom. Punog su okusa, i baš im ništa ne nedostaje, ali slobodno u smjesu umiješajte i šaku nasjeckanih oraščića ili čokoladnih kapljica.

Brownies s rogačem i tamnom čokoladom

Sastojci:

250 g maslaca sobne temperature

200 g tamne čokolade (70% kakaa)

70 g brašna

1 žličica praška za pecivo

200 g smeđeg šećera

5 žlica rogača u prahu

1 žličica vanilin šećera

Prstohvat soli

4 jaja

Priprema:

U posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, rogač u prahu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Na pari rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre pa umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte suhe sastojke pa kratko izmiksajte kako bi se povezali.

Smjesu prelijte u četvrtasti kalup za brownies (cca 20 x 30 cm) pa pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohlade prije no što ih krenete rezati jer će se u suprotnom mrviti.