Priprema brownieja ne oduzima puno vremena, brzo su gotovi - i još brže nestaju s tanjura. Uz to, postoji nebrojivo mnogo varijacija na temu zbog kojih jednostavno ne mogu dosaditi.
U nastavku potražite recept za posebne brownies s rogačem i tamnom čokoladom. Punog su okusa, i baš im ništa ne nedostaje, ali slobodno u smjesu umiješajte i šaku nasjeckanih oraščića ili čokoladnih kapljica.
Brownies s rogačem i tamnom čokoladom
Sastojci:
250 g maslaca sobne temperature
200 g tamne čokolade (70% kakaa)
70 g brašna
1 žličica praška za pecivo
200 g smeđeg šećera
5 žlica rogača u prahu
1 žličica vanilin šećera
Prstohvat soli
4 jaja
Priprema:
U posudi pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, rogač u prahu, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli. Na pari rastopite čokoladu i maslac. Maknite s vatre pa umiješajte jedno po jedno jaje. Dodajte suhe sastojke pa kratko izmiksajte kako bi se povezali.
Smjesu prelijte u četvrtasti kalup za brownies (cca 20 x 30 cm) pa pecite otprilike 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Pričekajte da se ohlade prije no što ih krenete rezati jer će se u suprotnom mrviti.