Ako u jednadžbu s jabukama u šlafroku dodate i šalicu voćnog čaja s medom i limunom – dobit ćete savršen zimski doručak. Postupak pripreme je jednostavan, nije potrebno neko kulinarsko predznanje, ali trebate biti pažljivi pri prženju jer lako mogu zagorjeti. Posvetite im par minuta svoje potpune pažnje i bit ćete i više no zadovoljni. Dobar tek!
Jabuke u šlafroku
Sastojci:
4 jabuke
200 g glatkog brašna
2 jaja
250 ml mlijeka
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
Prstohvat soli
Cimet
Šećer u prahu
Priprema:
Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte prstohvat soli i brašno. Smjesa bi trebala biti nešto gušća od one za palačinke. Pustite neka smjesa malo odstoji, a za to vrijeme ogulite i očistite jabuke. Izdubite im sredinu i narežite ih na kolutove debljine 5 mm.
U tavici zagrijte veću količinu ulja. Jabuke najprije umočite u pripremljenu smjesu pa ih uronite u zagrijano ulje. Pržite ih s obje strane dok ne poprime zlaćanu boju. Jabuke izvadite iz ulja i spustite ih na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Pospite ih smjesom cimeta i šećera u prahu.