Za samo 15 minuta pripremi odličan ručak s brokulom 

Ako u hladnjaku imate glavicu brokule i ne znate što bi s njom, pomiješajte je s malo slatkog vrhnja, dobro začinite i poslužite uz tjesteninu.

Recept za pastu s brokulom
Profimedia 

Brokula je ukusna, pristupačna i zdrava, a prednost je i što joj treba zaista kratka termička obrada. Ako vam je pri ruci, možete napraviti cijeli niz brzih i ukusnih recepata, poput krem juha, složenaca te kremaste tjestenine.

Ovaj je recept idealan za radni tjedan, kada je teško pronaći malo vremena za pripremu toplog obroka. Vjerujemo da ćete ipak pronaći 20-ak minuta. Dobar tek!

Tjestenina s brokulom i vrhnjem

Sastojci:
500 g cvjetova brokule
2 češnja češnjaka
Sok i korica limuna
120 ml slatkog vrhnja (35% mm)
50 g parmezana
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima na pakiranju. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje na tavici. Dodajte cvjetove brokule i kratko pržite dok ne puste tekućinu i poprime malo boje, otprilike pet minuta. Umiješajte sitno nasjeckani češnjak, koricu i sok jednog limuna pa još kratko držite na vatri. Ulijte slatko vrhnje i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, pričekajte da proključa pa maknite s vatre. Na kraju umiješajte parmezan i ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte, začinite soli i paprom po ukusu pa poslužite.

Recept za pastu s brokulom
Profimedia 

Brokula je ukusna, pristupačna i zdrava, a prednost je i što joj treba zaista kratka termička obrada. Ako vam je pri ruci, možete napraviti cijeli niz brzih i ukusnih recepata, poput krem juha, složenaca te kremaste tjestenine.

Ovaj je recept idealan za radni tjedan, kada je teško pronaći malo vremena za pripremu toplog obroka. Vjerujemo da ćete ipak pronaći 20-ak minuta. Dobar tek!

Tjestenina s brokulom i vrhnjem

Sastojci:
500 g cvjetova brokule
2 češnja češnjaka
Sok i korica limuna
120 ml slatkog vrhnja (35% mm)
50 g parmezana
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima na pakiranju. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje na tavici. Dodajte cvjetove brokule i kratko pržite dok ne puste tekućinu i poprime malo boje, otprilike pet minuta. Umiješajte sitno nasjeckani češnjak, koricu i sok jednog limuna pa još kratko držite na vatri. Ulijte slatko vrhnje i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, pričekajte da proključa pa maknite s vatre. Na kraju umiješajte parmezan i ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte, začinite soli i paprom po ukusu pa poslužite.

Recept za pastu s brokulom
Profimedia 

Brokula je ukusna, pristupačna i zdrava, a prednost je i što joj treba zaista kratka termička obrada. Ako vam je pri ruci, možete napraviti cijeli niz brzih i ukusnih recepata, poput krem juha, složenaca te kremaste tjestenine.

Ovaj je recept idealan za radni tjedan, kada je teško pronaći malo vremena za pripremu toplog obroka. Vjerujemo da ćete ipak pronaći 20-ak minuta. Dobar tek!

Tjestenina s brokulom i vrhnjem

Sastojci:
500 g cvjetova brokule
2 češnja češnjaka
Sok i korica limuna
120 ml slatkog vrhnja (35% mm)
50 g parmezana
sol, papar
maslinovo ulje

Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputstvima na pakiranju. Za to vrijeme zagrijte maslinovo ulje na tavici. Dodajte cvjetove brokule i kratko pržite dok ne puste tekućinu i poprime malo boje, otprilike pet minuta. Umiješajte sitno nasjeckani češnjak, koricu i sok jednog limuna pa još kratko držite na vatri. Ulijte slatko vrhnje i malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, pričekajte da proključa pa maknite s vatre. Na kraju umiješajte parmezan i ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte, začinite soli i paprom po ukusu pa poslužite.