Jedete li slatki ili slani pohani kruh?

Od starog kruha pripremi pohani kruh ili prženice, doručak koji ima nebrojeno mnogo slatkih i slanih varijanti

pohani kruh
Profimedia 

Više smo puta čuli raspravu o tome trebali li pohani kruh biti sladak ili slan. Dok ga neki posipaju šećerom u prahu, prelijevaju medom, čokoladom ili zagrijanim džemom, drugi ne odstupaju od posluživanja uz jaja na oko i salame. Bez obzira na to u kojem ste timu, bitno je da ga dobro pripremite!

Trebat će vam ostaci kruha od dana ranije, jaja, malo mlijeka te prstohvat soli. Morate ga umočiti u smjesu s obje strane, ali i pripaziti da se u potpunosti ne razmoči. Također, obavezno ga položite na papirnate ubruse nakon pečenja kako bi se ocijedio višak masnoće. Nitko ne želi okus ulja u ustima, nije li tako?

U nastavku vam donosimo bazni recept, a dodatke prilagodite svojim željama. Dobar tek!

Osnovni recept za pohani kruh

Sastojci:

6 kriški kruha

3 jaja

Prstohvat soli

Malo mlijeka

Ulje

Priprema:

Jaja umutite s malo mlijeka pa malo posolite, ovisno o tome volite li slatku ili slanu varijantu pohanog kruha. Kruh narežite na kriške debljine 3 cm pa ga umočite s obje strane u jaja. Na tavici zagrijte ulje pa pržite kruh otprilike četiri minute sa svake strane na laganoj vatri. Prebacite pečeni kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite odmah!

pohani kruh
Profimedia 

Više smo puta čuli raspravu o tome trebali li pohani kruh biti sladak ili slan. Dok ga neki posipaju šećerom u prahu, prelijevaju medom, čokoladom ili zagrijanim džemom, drugi ne odstupaju od posluživanja uz jaja na oko i salame. Bez obzira na to u kojem ste timu, bitno je da ga dobro pripremite!

Trebat će vam ostaci kruha od dana ranije, jaja, malo mlijeka te prstohvat soli. Morate ga umočiti u smjesu s obje strane, ali i pripaziti da se u potpunosti ne razmoči. Također, obavezno ga položite na papirnate ubruse nakon pečenja kako bi se ocijedio višak masnoće. Nitko ne želi okus ulja u ustima, nije li tako?

U nastavku vam donosimo bazni recept, a dodatke prilagodite svojim željama. Dobar tek!

Osnovni recept za pohani kruh

Sastojci:

6 kriški kruha

3 jaja

Prstohvat soli

Malo mlijeka

Ulje

Priprema:

Jaja umutite s malo mlijeka pa malo posolite, ovisno o tome volite li slatku ili slanu varijantu pohanog kruha. Kruh narežite na kriške debljine 3 cm pa ga umočite s obje strane u jaja. Na tavici zagrijte ulje pa pržite kruh otprilike četiri minute sa svake strane na laganoj vatri. Prebacite pečeni kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite odmah!

pohani kruh
Profimedia 

Više smo puta čuli raspravu o tome trebali li pohani kruh biti sladak ili slan. Dok ga neki posipaju šećerom u prahu, prelijevaju medom, čokoladom ili zagrijanim džemom, drugi ne odstupaju od posluživanja uz jaja na oko i salame. Bez obzira na to u kojem ste timu, bitno je da ga dobro pripremite!

Trebat će vam ostaci kruha od dana ranije, jaja, malo mlijeka te prstohvat soli. Morate ga umočiti u smjesu s obje strane, ali i pripaziti da se u potpunosti ne razmoči. Također, obavezno ga položite na papirnate ubruse nakon pečenja kako bi se ocijedio višak masnoće. Nitko ne želi okus ulja u ustima, nije li tako?

U nastavku vam donosimo bazni recept, a dodatke prilagodite svojim željama. Dobar tek!

Osnovni recept za pohani kruh

Sastojci:

6 kriški kruha

3 jaja

Prstohvat soli

Malo mlijeka

Ulje

Priprema:

Jaja umutite s malo mlijeka pa malo posolite, ovisno o tome volite li slatku ili slanu varijantu pohanog kruha. Kruh narežite na kriške debljine 3 cm pa ga umočite s obje strane u jaja. Na tavici zagrijte ulje pa pržite kruh otprilike četiri minute sa svake strane na laganoj vatri. Prebacite pečeni kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite odmah!