Isprobajte najjednostavniji recept za popularne čupavce

Čupavci su kolač koji obožavaju sve generacije. Pripremili smo vam zaista jednostavan i pristupačan recept.

cupavci
Profimedia 

Ako ste se zaželjeli dobrih starih čupavaca, odvojite sat vremena za pripremu ovog klasika od čokolade i kokosa. Bazični recept lako možete prilagoditi vlastitom ukusu. Primjerice, mali dio šećera u biskvitu možete zamijeniti vanilin šećerom, a dobro će se uklopiti i korica limuna ili naranče. Uz to, budući da je čokolada zvijezda ovog recepta, odaberite neku kvalitetniju s višim postotkom kakaa. U slast!

Recept za čupavce

Sastojci:

200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.

cupavci
Profimedia 

Ako ste se zaželjeli dobrih starih čupavaca, odvojite sat vremena za pripremu ovog klasika od čokolade i kokosa. Bazični recept lako možete prilagoditi vlastitom ukusu. Primjerice, mali dio šećera u biskvitu možete zamijeniti vanilin šećerom, a dobro će se uklopiti i korica limuna ili naranče. Uz to, budući da je čokolada zvijezda ovog recepta, odaberite neku kvalitetniju s višim postotkom kakaa. U slast!

Recept za čupavce

Sastojci:

200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.

cupavci
Profimedia 

Ako ste se zaželjeli dobrih starih čupavaca, odvojite sat vremena za pripremu ovog klasika od čokolade i kokosa. Bazični recept lako možete prilagoditi vlastitom ukusu. Primjerice, mali dio šećera u biskvitu možete zamijeniti vanilin šećerom, a dobro će se uklopiti i korica limuna ili naranče. Uz to, budući da je čokolada zvijezda ovog recepta, odaberite neku kvalitetniju s višim postotkom kakaa. U slast!

Recept za čupavce

Sastojci:

200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.