Za ovaj Nutella cheesecake ne morate paliti pećnicu

Nutella cheesecake odličan je izbor za obiteljska slavlja i druženja s prijateljima. Priprema je brza i jednostavna, popis sastojaka je kratak, a okus je poznat i svima drag.

nutella cheesecake
Profimedia 

Dobra je vijest da za pripremu ovog cheesecakea nećete morati paliti pećnicu, osim ako volite kratko zapeći podloge od keksa. Najbitnije je da tortu držite u hladnjaku barem nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći, kako se pri rezanju podloga ne bi mrvila.

Nutella cheesecake

Sastojci za podlogu:

250 g mljevenog keksa

80 g rastopljenog maslaca

2 žlice Nutelle

3 žlice nasjeckanih pečenih lješnjaka

Sastojci za kremu:

400-500 g krem sira

½ žlice šećera u prahu

350 g Nutelle

Priprema:

Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm. Pomiješajte mljevene kekse s 80 g rastopljenog maslaca. Ako primijetite da je smjesa suha, dodajte malo mlijeka ili još malo rastopljenog maslaca. Dobro promiješajte pa polovicu smjese utisnite na dno pripremljenog kalupa. U drugu polovicu dodajte žlicu do dvije Nutelle i nasjeckane pečene lješnjake, promiješajte pa rasporedite po bazičnoj podlozi od keksa. Kalup stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Izmiksajte krem sir sobne temperature s pola žlice šećera u prahu pa dodajte 350 g Nutelle. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi pa stavite u hladnjak na nekoliko sati. Nemojte žuriti s rezanjem jer bi se podloga mogla mrviti.

nutella cheesecake
Profimedia 

Dobra je vijest da za pripremu ovog cheesecakea nećete morati paliti pećnicu, osim ako volite kratko zapeći podloge od keksa. Najbitnije je da tortu držite u hladnjaku barem nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći, kako se pri rezanju podloga ne bi mrvila.

Nutella cheesecake

Sastojci za podlogu:

250 g mljevenog keksa

80 g rastopljenog maslaca

2 žlice Nutelle

3 žlice nasjeckanih pečenih lješnjaka

Sastojci za kremu:

400-500 g krem sira

½ žlice šećera u prahu

350 g Nutelle

Priprema:

Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm. Pomiješajte mljevene kekse s 80 g rastopljenog maslaca. Ako primijetite da je smjesa suha, dodajte malo mlijeka ili još malo rastopljenog maslaca. Dobro promiješajte pa polovicu smjese utisnite na dno pripremljenog kalupa. U drugu polovicu dodajte žlicu do dvije Nutelle i nasjeckane pečene lješnjake, promiješajte pa rasporedite po bazičnoj podlozi od keksa. Kalup stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Izmiksajte krem sir sobne temperature s pola žlice šećera u prahu pa dodajte 350 g Nutelle. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi pa stavite u hladnjak na nekoliko sati. Nemojte žuriti s rezanjem jer bi se podloga mogla mrviti.

nutella cheesecake
Profimedia 

Dobra je vijest da za pripremu ovog cheesecakea nećete morati paliti pećnicu, osim ako volite kratko zapeći podloge od keksa. Najbitnije je da tortu držite u hladnjaku barem nekoliko sati prije rezanja, a najbolje preko noći, kako se pri rezanju podloga ne bi mrvila.

Nutella cheesecake

Sastojci za podlogu:

250 g mljevenog keksa

80 g rastopljenog maslaca

2 žlice Nutelle

3 žlice nasjeckanih pečenih lješnjaka

Sastojci za kremu:

400-500 g krem sira

½ žlice šećera u prahu

350 g Nutelle

Priprema:

Pripremite kalup za tortu promjera 20 cm. Pomiješajte mljevene kekse s 80 g rastopljenog maslaca. Ako primijetite da je smjesa suha, dodajte malo mlijeka ili još malo rastopljenog maslaca. Dobro promiješajte pa polovicu smjese utisnite na dno pripremljenog kalupa. U drugu polovicu dodajte žlicu do dvije Nutelle i nasjeckane pečene lješnjake, promiješajte pa rasporedite po bazičnoj podlozi od keksa. Kalup stavite u hladnjak dok pripremate kremu.

Izmiksajte krem sir sobne temperature s pola žlice šećera u prahu pa dodajte 350 g Nutelle. Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi pa stavite u hladnjak na nekoliko sati. Nemojte žuriti s rezanjem jer bi se podloga mogla mrviti.