Ukoliko i niste spretni u pripremi slatkog, recept za klasične kekse s čokoladom ne bi vam trebao predstavljati izazov. Najbitnije je da svi sastojci budu sobne temperature te da tijesto odmori u hladnjaku. Ostatak će posla odraditi pećnica, a na vama je samo da strpljivo pričekate da se ohlade. Ako se uspijete suzdržati. U slast!
Keksi s komadićima čokolade
Sastojci:
120 g maslaca
200 g smeđeg šećera
1 vrećica vanilin šećera
1 jaje
220 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
50 g bijele čokolade
50 g tamne čokolade
Priprema:
Izmiksajte maslac sobne temperature sa šećerom u glatku i pahuljastu smjesu, a zatim dodajte jaje i prstohvat soli. Brašno i prašak za pecivo pomiješajte pa ga dodajte u smjesu maslaca, šećera i jaja, a na kraju umiješajte i komadiće čokolade. Tijesto omotajte folijom i stavite u hladnjak na barem pola sata, a poželjno je da stoji i duže.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Oblikujte kuglice, rasporedite ih po limu i stavite ih u pećnicu na 15-ak minuta. Znat ćete da su gotovi kad rubovi poprime zlaćanu boju. Tada ih izvadite i pustite da se ohlade prije serviranja.