Volite li palentu obavezno kušajte ovaj kolač

Palenta, bademi te sok citrusa osnova su brojnih mediteranskih slastica pa tako i ovog kolača

kolac palenta bademi naranca
Profimedia 

Poželjeli ste ukusnu slasticu koja se jednostavno priprema a oduševljava okusom? Ovo je upravo takav kolač! Zvijezde torte su sočna palenta, bademi i naranče, namirnice koje se međusobno odlično slažu kako po okusu tako i teksturi. Sočni kolač poslužite uz šalicu čaja, ali i tople zimske napitke.

Kolač od palente, naranče i badema

Sastojci:
120 g kukuruzne krupice
220 g omekšalog maslaca
3 jaja
125 g šećera u prahu + 90 g za sirup
200 g mljevenih badema
1 ½ žličica praška za pecivo
1 žlica korice naranče
100 ml soka naranče

Priprema:
U posudi pomiješajte bademe, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo. U drugoj posudi izradite maslac sa šećerom te dodajte jedno po jedno jaje. Sve suhe sastojke dodajte u mokre i laganim miješanjem drvenom kuhačom sjedinite smjesu. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za tortu promjera oko 25 cm premažite maslacem te obložite papirom za pećenje. Smjesu izlijte u kalup te pecite oko 40 minuta. Kolač je pečen kad se počne odvajati od ruba kalupa. Ostavite da se malo ohladi. Pomiješajte sok naranče i šećer u prahu i na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Prelijte preko kolača i pustite da se u potpunosti ohladi. Kriške kolača ukrasite s arancinima, ušećerenom koricom naranče. Poslužite po želji uz malo sladoleda od vanilije ili slatko tučeno vrhnje!

kolac palenta bademi naranca
Profimedia 

Poželjeli ste ukusnu slasticu koja se jednostavno priprema a oduševljava okusom? Ovo je upravo takav kolač! Zvijezde torte su sočna palenta, bademi i naranče, namirnice koje se međusobno odlično slažu kako po okusu tako i teksturi. Sočni kolač poslužite uz šalicu čaja, ali i tople zimske napitke.

Kolač od palente, naranče i badema

Sastojci:
120 g kukuruzne krupice
220 g omekšalog maslaca
3 jaja
125 g šećera u prahu + 90 g za sirup
200 g mljevenih badema
1 ½ žličica praška za pecivo
1 žlica korice naranče
100 ml soka naranče

Priprema:
U posudi pomiješajte bademe, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo. U drugoj posudi izradite maslac sa šećerom te dodajte jedno po jedno jaje. Sve suhe sastojke dodajte u mokre i laganim miješanjem drvenom kuhačom sjedinite smjesu. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za tortu promjera oko 25 cm premažite maslacem te obložite papirom za pećenje. Smjesu izlijte u kalup te pecite oko 40 minuta. Kolač je pečen kad se počne odvajati od ruba kalupa. Ostavite da se malo ohladi. Pomiješajte sok naranče i šećer u prahu i na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Prelijte preko kolača i pustite da se u potpunosti ohladi. Kriške kolača ukrasite s arancinima, ušećerenom koricom naranče. Poslužite po želji uz malo sladoleda od vanilije ili slatko tučeno vrhnje!

kolac palenta bademi naranca
Profimedia 

Poželjeli ste ukusnu slasticu koja se jednostavno priprema a oduševljava okusom? Ovo je upravo takav kolač! Zvijezde torte su sočna palenta, bademi i naranče, namirnice koje se međusobno odlično slažu kako po okusu tako i teksturi. Sočni kolač poslužite uz šalicu čaja, ali i tople zimske napitke.

Kolač od palente, naranče i badema

Sastojci:
120 g kukuruzne krupice
220 g omekšalog maslaca
3 jaja
125 g šećera u prahu + 90 g za sirup
200 g mljevenih badema
1 ½ žličica praška za pecivo
1 žlica korice naranče
100 ml soka naranče

Priprema:
U posudi pomiješajte bademe, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo. U drugoj posudi izradite maslac sa šećerom te dodajte jedno po jedno jaje. Sve suhe sastojke dodajte u mokre i laganim miješanjem drvenom kuhačom sjedinite smjesu. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za tortu promjera oko 25 cm premažite maslacem te obložite papirom za pećenje. Smjesu izlijte u kalup te pecite oko 40 minuta. Kolač je pečen kad se počne odvajati od ruba kalupa. Ostavite da se malo ohladi. Pomiješajte sok naranče i šećer u prahu i na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Prelijte preko kolača i pustite da se u potpunosti ohladi. Kriške kolača ukrasite s arancinima, ušećerenom koricom naranče. Poslužite po želji uz malo sladoleda od vanilije ili slatko tučeno vrhnje!