Ne može brže: Tart s kruškama od kupovnog lisnatog tijesta

Tart od kruške i oraha gotov je za otprilike pola sata...

kruska pita
Profimedia 

Zaista se isplati imati zalihu gotovog, već razvaljanog lisnatog tijesta. Osim brzinskih kroasana, pizzeta i jastučića s čoko punjenjem, s lisnatim možete pripremiti i odličan tart s karameliziranim kruškama. Ako dodate šaku nasjeckanih oraha i kuglicu sladoleda, ukućani će biti oduševljeni. U slast!

Tart s kruškama i orasima

Sastojci:

400 g krušaka
4 žlice šećera
2 žlice suncokretova ulja
80 g oraha
paket razvaljanog lisnatog tijesta (250 g)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruške ogulite, prerežite, odstranite im koštice i meso narežite na kriške debljine 1 cm. U kalupu za pitu na štednjaku karamelizirajte šećer do zlatnosmeđe boje, dodajte narezanu krušku, ulje i orahe ili pinjole pa ih dobro pomiješajte s karamelom, a kruške lepezasto složite po dnu kalupa. Lisnato tijesto stavite preko nadjeva i rubove drškom kuhače pritisnite prema dolje. Pecite pitu u pećnici oko 25 min dok ne porumeni. Tada je izvadite, ostavite da se ohladi pa je oprezno izvadite na tanjur za kolače.

kruska pita
Profimedia 

Zaista se isplati imati zalihu gotovog, već razvaljanog lisnatog tijesta. Osim brzinskih kroasana, pizzeta i jastučića s čoko punjenjem, s lisnatim možete pripremiti i odličan tart s karameliziranim kruškama. Ako dodate šaku nasjeckanih oraha i kuglicu sladoleda, ukućani će biti oduševljeni. U slast!

Tart s kruškama i orasima

Sastojci:

400 g krušaka
4 žlice šećera
2 žlice suncokretova ulja
80 g oraha
paket razvaljanog lisnatog tijesta (250 g)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruške ogulite, prerežite, odstranite im koštice i meso narežite na kriške debljine 1 cm. U kalupu za pitu na štednjaku karamelizirajte šećer do zlatnosmeđe boje, dodajte narezanu krušku, ulje i orahe ili pinjole pa ih dobro pomiješajte s karamelom, a kruške lepezasto složite po dnu kalupa. Lisnato tijesto stavite preko nadjeva i rubove drškom kuhače pritisnite prema dolje. Pecite pitu u pećnici oko 25 min dok ne porumeni. Tada je izvadite, ostavite da se ohladi pa je oprezno izvadite na tanjur za kolače.

kruska pita
Profimedia 

Zaista se isplati imati zalihu gotovog, već razvaljanog lisnatog tijesta. Osim brzinskih kroasana, pizzeta i jastučića s čoko punjenjem, s lisnatim možete pripremiti i odličan tart s karameliziranim kruškama. Ako dodate šaku nasjeckanih oraha i kuglicu sladoleda, ukućani će biti oduševljeni. U slast!

Tart s kruškama i orasima

Sastojci:

400 g krušaka
4 žlice šećera
2 žlice suncokretova ulja
80 g oraha
paket razvaljanog lisnatog tijesta (250 g)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Kruške ogulite, prerežite, odstranite im koštice i meso narežite na kriške debljine 1 cm. U kalupu za pitu na štednjaku karamelizirajte šećer do zlatnosmeđe boje, dodajte narezanu krušku, ulje i orahe ili pinjole pa ih dobro pomiješajte s karamelom, a kruške lepezasto složite po dnu kalupa. Lisnato tijesto stavite preko nadjeva i rubove drškom kuhače pritisnite prema dolje. Pecite pitu u pećnici oko 25 min dok ne porumeni. Tada je izvadite, ostavite da se ohladi pa je oprezno izvadite na tanjur za kolače.