Ovaj chia puding podjednako je ukusan i fotogeničan

Zasladite jutro pudingom od bijelih chia sjemenki s pireom od maline i kokosom.

shutterstock_1694470180.jpg
Shutterstock 

Jutro će biti puno bolje ako 10 minuta odvojite za uživanje u primamljivom i zdravom doručku. U tu kategoriju spada i ovaj chia puding s malinama, kokosovim mlijekom i tostiranim čipsom od kokosa. Zaslađen je sirupom od bazge, ali vi ga možete zasladiti onim što vam je pri ruci, poput meda.

Predlažemo da ovaj doručak pripremiš večer ranije jer chia sjemenke trebaju odstajati kako bi nabubrile u mlijeku i poprimile formu pudinga. Puding premjestite u male posudice, staklenke ili čaše, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Dobra je vijest da mogu stajati dva do tri dana, ovisno o sastojcima.

Chia puding s malinama

Sastojci:

200 g svježih malina

180 ml kokosova mlijeka

3 žlice bijelih chia sjemenki

1 žlica sirupa od bazge

1/2 žličice ekstrakta vanilije

2 žlice čipsa od kokosa

Priprema:

Maline pažljivo operite ili odmrznite, ako su vam u tom trenutka dostupne samo smrznute. Dio odvojite za serviranje, a preostale stavite u visoku posudu. Dodajte biljno mlijeko pa izmiksajte štapnim mikserom.

Procijedite kroz fino sito. Pomiješajte chia sjemenke, sirup od bazge i vaniliju. Nakon 45 minuta ih promiješajte, dodajte izmiksane maline pa ostavite da odstoje još pola sata. Listiće kokosa tostirajte na tavi. Puding stavite u čašice pa ukrasite cijelim malinama i listićima kokosa. Po želji pospite i s malo naribane tamne čokolade.

shutterstock_1694470180.jpg
Shutterstock 

Jutro će biti puno bolje ako 10 minuta odvojite za uživanje u primamljivom i zdravom doručku. U tu kategoriju spada i ovaj chia puding s malinama, kokosovim mlijekom i tostiranim čipsom od kokosa. Zaslađen je sirupom od bazge, ali vi ga možete zasladiti onim što vam je pri ruci, poput meda.

Predlažemo da ovaj doručak pripremiš večer ranije jer chia sjemenke trebaju odstajati kako bi nabubrile u mlijeku i poprimile formu pudinga. Puding premjestite u male posudice, staklenke ili čaše, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Dobra je vijest da mogu stajati dva do tri dana, ovisno o sastojcima.

Chia puding s malinama

Sastojci:

200 g svježih malina

180 ml kokosova mlijeka

3 žlice bijelih chia sjemenki

1 žlica sirupa od bazge

1/2 žličice ekstrakta vanilije

2 žlice čipsa od kokosa

Priprema:

Maline pažljivo operite ili odmrznite, ako su vam u tom trenutka dostupne samo smrznute. Dio odvojite za serviranje, a preostale stavite u visoku posudu. Dodajte biljno mlijeko pa izmiksajte štapnim mikserom.

Procijedite kroz fino sito. Pomiješajte chia sjemenke, sirup od bazge i vaniliju. Nakon 45 minuta ih promiješajte, dodajte izmiksane maline pa ostavite da odstoje još pola sata. Listiće kokosa tostirajte na tavi. Puding stavite u čašice pa ukrasite cijelim malinama i listićima kokosa. Po želji pospite i s malo naribane tamne čokolade.

shutterstock_1694470180.jpg
Shutterstock 

Jutro će biti puno bolje ako 10 minuta odvojite za uživanje u primamljivom i zdravom doručku. U tu kategoriju spada i ovaj chia puding s malinama, kokosovim mlijekom i tostiranim čipsom od kokosa. Zaslađen je sirupom od bazge, ali vi ga možete zasladiti onim što vam je pri ruci, poput meda.

Predlažemo da ovaj doručak pripremiš večer ranije jer chia sjemenke trebaju odstajati kako bi nabubrile u mlijeku i poprimile formu pudinga. Puding premjestite u male posudice, staklenke ili čaše, prekrijte ih prozirnom folijom i ostavite u hladnjaku preko noći. Dobra je vijest da mogu stajati dva do tri dana, ovisno o sastojcima.

Chia puding s malinama

Sastojci:

200 g svježih malina

180 ml kokosova mlijeka

3 žlice bijelih chia sjemenki

1 žlica sirupa od bazge

1/2 žličice ekstrakta vanilije

2 žlice čipsa od kokosa

Priprema:

Maline pažljivo operite ili odmrznite, ako su vam u tom trenutka dostupne samo smrznute. Dio odvojite za serviranje, a preostale stavite u visoku posudu. Dodajte biljno mlijeko pa izmiksajte štapnim mikserom.

Procijedite kroz fino sito. Pomiješajte chia sjemenke, sirup od bazge i vaniliju. Nakon 45 minuta ih promiješajte, dodajte izmiksane maline pa ostavite da odstoje još pola sata. Listiće kokosa tostirajte na tavi. Puding stavite u čašice pa ukrasite cijelim malinama i listićima kokosa. Po želji pospite i s malo naribane tamne čokolade.