Okrijepite se - pripremite brzu juhu od povrća

Dvadesetak minuta bit će dovoljno za pripremu guste juhe koja će vas nahraniti i ugrijati

krem juha brokula
Profimedia 

Ukoliko nemate vremena za pripremiti klasični obrok posegnite za domaćom juhom. I to svježe pripremljenom, od raznolikog povrća, dovoljno gustom da vas nahrani, dovoljno toplom da vas okrijepi u hladnijim danima. Omiljen je odabir juha s brokulom koja je još ukusnija ukoliko je pripremite se korjenastim povrćem, a osim mrkve u ovu kombinaciju slobodno dodajte malo celera i komadić korijena peršina. Ukoliko vam okus celera ili peršina nije drag naš je savjet da ih skuhane prije blendanja uklonite. Ove su juhe omiljeni odabir i za najmlađe članove.

Sastojci:
1 poriluk
1 krumpir
2 mrkva
1 manja brokula
maslinovo ulje
sol, papar
voda

Priprema:
Operite n nasjeckajte poriluk, mrkvu, brokulu i krumpir ili povrće po želji. Na maslinovom ulju propirjajte poriluk (i bijeli i zeleni dio) dodajte mrkvu i tvrđi dio brokule, te nastavite s pirjanjem dvije do tri minute na laganoj vatri. Dodajte cvjetiće brokule, krumpir narezan na kockice te sve zalijte vodom i kuhajte dok ne omekša. Sav sadržaj prebacite u blender. Blendajte uz dodatak malo soli i nekoliko kapi maslinovog ulja. Poslužite toplo uz dodatak krutona ili prepečenog kruha. Po želji dodajte malo vrhnja ili grčkog jogurta te orašastih plodova.

krem juha brokula
Profimedia 

Ukoliko nemate vremena za pripremiti klasični obrok posegnite za domaćom juhom. I to svježe pripremljenom, od raznolikog povrća, dovoljno gustom da vas nahrani, dovoljno toplom da vas okrijepi u hladnijim danima. Omiljen je odabir juha s brokulom koja je još ukusnija ukoliko je pripremite se korjenastim povrćem, a osim mrkve u ovu kombinaciju slobodno dodajte malo celera i komadić korijena peršina. Ukoliko vam okus celera ili peršina nije drag naš je savjet da ih skuhane prije blendanja uklonite. Ove su juhe omiljeni odabir i za najmlađe članove.

Sastojci:
1 poriluk
1 krumpir
2 mrkva
1 manja brokula
maslinovo ulje
sol, papar
voda

Priprema:
Operite n nasjeckajte poriluk, mrkvu, brokulu i krumpir ili povrće po želji. Na maslinovom ulju propirjajte poriluk (i bijeli i zeleni dio) dodajte mrkvu i tvrđi dio brokule, te nastavite s pirjanjem dvije do tri minute na laganoj vatri. Dodajte cvjetiće brokule, krumpir narezan na kockice te sve zalijte vodom i kuhajte dok ne omekša. Sav sadržaj prebacite u blender. Blendajte uz dodatak malo soli i nekoliko kapi maslinovog ulja. Poslužite toplo uz dodatak krutona ili prepečenog kruha. Po želji dodajte malo vrhnja ili grčkog jogurta te orašastih plodova.

krem juha brokula
Profimedia 

Ukoliko nemate vremena za pripremiti klasični obrok posegnite za domaćom juhom. I to svježe pripremljenom, od raznolikog povrća, dovoljno gustom da vas nahrani, dovoljno toplom da vas okrijepi u hladnijim danima. Omiljen je odabir juha s brokulom koja je još ukusnija ukoliko je pripremite se korjenastim povrćem, a osim mrkve u ovu kombinaciju slobodno dodajte malo celera i komadić korijena peršina. Ukoliko vam okus celera ili peršina nije drag naš je savjet da ih skuhane prije blendanja uklonite. Ove su juhe omiljeni odabir i za najmlađe članove.

Sastojci:
1 poriluk
1 krumpir
2 mrkva
1 manja brokula
maslinovo ulje
sol, papar
voda

Priprema:
Operite n nasjeckajte poriluk, mrkvu, brokulu i krumpir ili povrće po želji. Na maslinovom ulju propirjajte poriluk (i bijeli i zeleni dio) dodajte mrkvu i tvrđi dio brokule, te nastavite s pirjanjem dvije do tri minute na laganoj vatri. Dodajte cvjetiće brokule, krumpir narezan na kockice te sve zalijte vodom i kuhajte dok ne omekša. Sav sadržaj prebacite u blender. Blendajte uz dodatak malo soli i nekoliko kapi maslinovog ulja. Poslužite toplo uz dodatak krutona ili prepečenog kruha. Po želji dodajte malo vrhnja ili grčkog jogurta te orašastih plodova.