Party zalogaji – mini pizze s tunjevinom i tapenadom od maslina

Važan dio ovog recepta je tapenada, nadjev koji se priprema od maslina, kapara i inćuna

mini pizza
Profimedia 

Planirate li druženje oko stola, zalogaju doborodošle za velike i male na listu ideja dodajte pizze. Ali ne bilo kakve već one mini, dovoljno velike da jeu nekoliko zalogaja pojedete a dovoljno bogato nadjevene da poželite još. Zato je važan i nadjev, a naša je preporuka nadjev od komadića tunjevine i tapenade od crnih i zelenih maslina. Ovi se okusi savršeno slaži s hrskavim zapečenim pizza tijestom ali i namrnicama kao što su rajčice i sir. Birate lli crvenu ili bijelu verziju, odlučite sami.

Sastojci:
gotovo tijesto za pizzu
200 g naribanog sira
1 konzerva tunjevine (komadići)
200 g crnih maslina bez koštica
malo kapara
1 filet inćuna iz ulja
sok od 1/2 limuna
malo maslinova ulja
sušeni bosiljak
papar, sol
pečena paprika 
1 vrećica majoneze (90 g)

Priprema:
Masline narežite na sitne kockice, dodajte im kapare i inćune, a potom i sok od limuna. Po želji dodajte i sušeni bosiljak te, uz lagano miješanje mikserom ili ručno, polako dodajte maslinovo ulje. Ovako pripremljenu tapenadu pomiješajte s tunom iz konzerve (komadi) te majonezom. Razvaljajte tijesto pa uz pomoć mini kalupa izrežite krugove. Na lim za pečenje rasporedite tijesto, potom pripremljenu tapenadu te na vrh naribani sir (umjesto običnog sira možete koristiti i svježi). Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Pred kraj pečenja, na vrh mini pizza dodajte pečenu papriku (iz zimnice ili svježe pečenu) i pustite da se opusti.

mini pizza
Profimedia 

Planirate li druženje oko stola, zalogaju doborodošle za velike i male na listu ideja dodajte pizze. Ali ne bilo kakve već one mini, dovoljno velike da jeu nekoliko zalogaja pojedete a dovoljno bogato nadjevene da poželite još. Zato je važan i nadjev, a naša je preporuka nadjev od komadića tunjevine i tapenade od crnih i zelenih maslina. Ovi se okusi savršeno slaži s hrskavim zapečenim pizza tijestom ali i namrnicama kao što su rajčice i sir. Birate lli crvenu ili bijelu verziju, odlučite sami.

Sastojci:
gotovo tijesto za pizzu
200 g naribanog sira
1 konzerva tunjevine (komadići)
200 g crnih maslina bez koštica
malo kapara
1 filet inćuna iz ulja
sok od 1/2 limuna
malo maslinova ulja
sušeni bosiljak
papar, sol
pečena paprika 
1 vrećica majoneze (90 g)

Priprema:
Masline narežite na sitne kockice, dodajte im kapare i inćune, a potom i sok od limuna. Po želji dodajte i sušeni bosiljak te, uz lagano miješanje mikserom ili ručno, polako dodajte maslinovo ulje. Ovako pripremljenu tapenadu pomiješajte s tunom iz konzerve (komadi) te majonezom. Razvaljajte tijesto pa uz pomoć mini kalupa izrežite krugove. Na lim za pečenje rasporedite tijesto, potom pripremljenu tapenadu te na vrh naribani sir (umjesto običnog sira možete koristiti i svježi). Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Pred kraj pečenja, na vrh mini pizza dodajte pečenu papriku (iz zimnice ili svježe pečenu) i pustite da se opusti.

mini pizza
Profimedia 

Planirate li druženje oko stola, zalogaju doborodošle za velike i male na listu ideja dodajte pizze. Ali ne bilo kakve već one mini, dovoljno velike da jeu nekoliko zalogaja pojedete a dovoljno bogato nadjevene da poželite još. Zato je važan i nadjev, a naša je preporuka nadjev od komadića tunjevine i tapenade od crnih i zelenih maslina. Ovi se okusi savršeno slaži s hrskavim zapečenim pizza tijestom ali i namrnicama kao što su rajčice i sir. Birate lli crvenu ili bijelu verziju, odlučite sami.

Sastojci:
gotovo tijesto za pizzu
200 g naribanog sira
1 konzerva tunjevine (komadići)
200 g crnih maslina bez koštica
malo kapara
1 filet inćuna iz ulja
sok od 1/2 limuna
malo maslinova ulja
sušeni bosiljak
papar, sol
pečena paprika 
1 vrećica majoneze (90 g)

Priprema:
Masline narežite na sitne kockice, dodajte im kapare i inćune, a potom i sok od limuna. Po želji dodajte i sušeni bosiljak te, uz lagano miješanje mikserom ili ručno, polako dodajte maslinovo ulje. Ovako pripremljenu tapenadu pomiješajte s tunom iz konzerve (komadi) te majonezom. Razvaljajte tijesto pa uz pomoć mini kalupa izrežite krugove. Na lim za pečenje rasporedite tijesto, potom pripremljenu tapenadu te na vrh naribani sir (umjesto običnog sira možete koristiti i svježi). Pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 10 minuta. Pred kraj pečenja, na vrh mini pizza dodajte pečenu papriku (iz zimnice ili svježe pečenu) i pustite da se opusti.