• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Pire ali bez krumpira? Probajte sa slanutkom, oduševit će vas 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti

        Pire ali bez krumpira? Probajte sa slanutkom, oduševit će vas

        26.01.2022 15:29
        26.01.2022 15:29
        0

        Ova zdrava mahunarka nepravedno je zapostavljena u svakodnevnoj prehrani. Ispravimo to!

         slanutak Izvor: Profimedia

        Pire je pojam kojam uglavnom vežemo uz krumpir, ali da krumpir nije jedina opcija za pripremu ukusnog priloga potvrđuju i druge namirnice. Pire je pojam za pripremu povrća u obliku kaše a pire odličnog okusa možet epripremiti od mrkve, graška, cikle, brokule, leće, batata ali i slanutka. Slanutak je izuzetno zdrava mahunarka bogata nutijentima,s niskim udjelom masnoća sadrži puno masnoća, izuzetno izdašna za pripremu namaza, juha, variva i pirea. Donosimo recept za pripremu pirea od suhog slanutka koji je potrebno namočiti prije kuhanja (što se duže namače kraće će se kuhati) ali ukoliko nemate vremena poslužit će i slanutak iz konzerve ili staklenke. Pire od slanutka odličan je prilog mesnim pečenjima, saftovima te pečenom povrću. Poslužite uz zdjelu svježe salate.

        Pire od slanutka
        Sastojci:
        300 g slanutka
        4 žlice ulja ili masti
        3 mlada luka
        sol, papar
        1 češanj češnjaka
        2 žlice nasitno nasjeckanog peršina

        Priprema:
        Proberite slanutak, isplahnite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi preko noći. Slanutak će nabubriti pa izlijte preostalnu tekućinu i zalijte ga čistom vodom, potom ga posolite i kuhajte dok ne omekša, otprilike sat vremena. Na ulju ili masti prepržite bijeli dio mladog luka dok ne postane staklast. Zeleni dio narežite na kolutiće. Izlijte vodu iz lonca s omekšanim slanutkom, vodu ostavite za poslije, a slanutak zgnječite. Uz dolijevanje vruće vode u kojoj se slanutak kuhao napravite pire. Dodajte prženi luk, zeleni dio luka, sol, papar, gnječeni češnjak i peršin. Pire pospite nasjeckanom stabljikom mladog luka.
        Savjet više: na kraju u pire možete umiješati sitno nasjeckanu kuhanu mrkvu i komadiće kuhane brokule.

        Tagovi

        slanutak pire od slanutka

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        Desert

        | Pre 1 h

        SLATKO OD ŠLJIVA: Iskoristite sezonu ovog voća za starinsku slatku zimnicu koju su pripremale naše bake

        0

        Glavno jelo

        | Pre 2 h

        PUNJENE PAPRIKE NA MEKSIČKI: Ukusno i zasitno jelo s bogatim nadjevom s dodatkom sira koji se topi

        00:00
        0

        Desert

        | Pre 3 h

        STARINSKA MEDENA PITA: Nedoljiva kombinacija prhkih mirisnih kora i fine kreme topi se u ustima

        0

        Desert

        | Pre 19 h

        LISNATO PECIVO S KRUŠKAMA: Odlična brza slastica s kupovnim korama gotova za manje od pola sata

        00:00
        0

        Desert

        | Pre 21 h

        JEDNOSTAVNA STARINSKA ŠAMPITA: Neodoljiva poslastica koju smo obožavali u djetinjstvu priprema se od jeftinih namirnica

        0

        Predjelo

        | Pre 23 h

        6 TRIKOVA MARTHE STEWART ZA SAVRŠENU SALATU: Hrskava kao iz restorana, a slavna kuharica otkriva svoj recept za preljev

        0

        Glavno jelo

        | 22. Sep 2023.

        PUNJENE LIGNJE U BIJELOM VINU: Klasičan talijanski specijalitet s aromatičnim punjenjem od parmezana i začina

        00:00
        0

        Desert

        | 22. Sep 2023.

        TAJNA SOČNIH TUFAHIJA JE U SIRUPU: Jabuke punjene orasima starinski su bosanski desert koji morate probati

        0

        Zalogajčići

        | 21. Sep 2023.

        KORISNI SAVJETI ZA SAVRŠENO KISELE KRASTAVCE: Čime premazati staklenke i koji tajni sastojak dodati u rasol

        0
        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.