Jednostavan i brz desert ili pomno isplaniran zdravi doručak? Sve je to chia puding od čokolade

Donosimo recept uz koji ćete sa zadovoljstvom započeti dan

chia cokolada puding
Profimedia 

Slatki užitak u isto će vrijeme biti zdravija alternativa klasičnom pudingu i najfiniji kremasti desert koji možete zamisliti. Za pripremu će vam trebati nekoliko sastojaka, a ovakav puding možete pripremiti i s drugim sezonskim voćem. Srce ovog recepta su zdrave i omiljene chia sjemenke. Namirnica porijeklom iz Južne Amerike na listi je onih s oznakom superhrane, a bogate su proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, izvor su energije i hranjivih tvari. Zahvaljujući velikoj sposobnosti apsorpcije tekućine, mogu nas zaštititi od dehidracije te dati gustoću jelima i slasticama. Chia puding se lako priprema, kombinacije su brojne pa preporučujemo da chia puding uvrstite u obiteljski jelovnik.

Chia puding od čokolade
Sastojci:
350 ml bademova mlijeka
60 g chia sjemenki
40 g kakaa
3 žlice nektara od agave
½ žličice mljevenog cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke tako da dobro razmutite chia sjemenke s tekućinom. Ponovite to za minutu do dvije. Time se sprečava da od sjemenki nastanu grudice i da potonu na dno. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 4-5 sati. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…

Brza varijanta
Ako nemate vremena čekati nekoliko sati, žlicu sjemenki umiješajte u ½ šalice biljnog mlijeka. Dobro promiješajte svakih nekoliko minuta i za otprilike 15 minuta mješavina će se zgusnuti u puding. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…

chia cokolada puding
Profimedia 

Slatki užitak u isto će vrijeme biti zdravija alternativa klasičnom pudingu i najfiniji kremasti desert koji možete zamisliti. Za pripremu će vam trebati nekoliko sastojaka, a ovakav puding možete pripremiti i s drugim sezonskim voćem. Srce ovog recepta su zdrave i omiljene chia sjemenke. Namirnica porijeklom iz Južne Amerike na listi je onih s oznakom superhrane, a bogate su proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, izvor su energije i hranjivih tvari. Zahvaljujući velikoj sposobnosti apsorpcije tekućine, mogu nas zaštititi od dehidracije te dati gustoću jelima i slasticama. Chia puding se lako priprema, kombinacije su brojne pa preporučujemo da chia puding uvrstite u obiteljski jelovnik.

Chia puding od čokolade
Sastojci:
350 ml bademova mlijeka
60 g chia sjemenki
40 g kakaa
3 žlice nektara od agave
½ žličice mljevenog cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke tako da dobro razmutite chia sjemenke s tekućinom. Ponovite to za minutu do dvije. Time se sprečava da od sjemenki nastanu grudice i da potonu na dno. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 4-5 sati. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…

Brza varijanta
Ako nemate vremena čekati nekoliko sati, žlicu sjemenki umiješajte u ½ šalice biljnog mlijeka. Dobro promiješajte svakih nekoliko minuta i za otprilike 15 minuta mješavina će se zgusnuti u puding. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…

chia cokolada puding
Profimedia 

Slatki užitak u isto će vrijeme biti zdravija alternativa klasičnom pudingu i najfiniji kremasti desert koji možete zamisliti. Za pripremu će vam trebati nekoliko sastojaka, a ovakav puding možete pripremiti i s drugim sezonskim voćem. Srce ovog recepta su zdrave i omiljene chia sjemenke. Namirnica porijeklom iz Južne Amerike na listi je onih s oznakom superhrane, a bogate su proteinima, vitaminima, mineralima i vlaknima, izvor su energije i hranjivih tvari. Zahvaljujući velikoj sposobnosti apsorpcije tekućine, mogu nas zaštititi od dehidracije te dati gustoću jelima i slasticama. Chia puding se lako priprema, kombinacije su brojne pa preporučujemo da chia puding uvrstite u obiteljski jelovnik.

Chia puding od čokolade
Sastojci:
350 ml bademova mlijeka
60 g chia sjemenki
40 g kakaa
3 žlice nektara od agave
½ žličice mljevenog cimeta
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke tako da dobro razmutite chia sjemenke s tekućinom. Ponovite to za minutu do dvije. Time se sprečava da od sjemenki nastanu grudice i da potonu na dno. Ostavite ih u hladnjaku najmanje 4-5 sati. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…

Brza varijanta
Ako nemate vremena čekati nekoliko sati, žlicu sjemenki umiješajte u ½ šalice biljnog mlijeka. Dobro promiješajte svakih nekoliko minuta i za otprilike 15 minuta mješavina će se zgusnuti u puding. Tada umiješajte nasjeckanu čokoladu, suho voće, orašaste plodove, kokos…