Kako pripremiti još ukusniji pire krumpir? Tajna je u začinima 

Nova dimenzija obožavanog priloga

pire krumpir
Shutterstock 

Svima poznat i omiljen pire od krumpira ima nova lica i to zahvaljujući začinima i začinskom bilju. Omiljeni prilog tako osim kremastog okusa budi okusne pupoljke jer se savršeno slaže s brojnim jelima. Saftovi, pečenja, umaci, zahvaljujući ovom receptu još su ukusniji.

Pire krumpir sa začinskim biljem
Sastojci:
800 g krumpira
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja
muškatni oraščić
50 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
1 žlica maslaca

Priprema:
Ogulite krumpir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju. Umiješajte začinsko bilje, sol, papar, muškatni oraščić i vrhnje. Zagrijte mlijeko s maslacem. Ocijedite i zgnječite krumpir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, paprom i muškatom. Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.

pire krumpir
Shutterstock 

Svima poznat i omiljen pire od krumpira ima nova lica i to zahvaljujući začinima i začinskom bilju. Omiljeni prilog tako osim kremastog okusa budi okusne pupoljke jer se savršeno slaže s brojnim jelima. Saftovi, pečenja, umaci, zahvaljujući ovom receptu još su ukusniji.

Pire krumpir sa začinskim biljem
Sastojci:
800 g krumpira
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja
muškatni oraščić
50 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
1 žlica maslaca

Priprema:
Ogulite krumpir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju. Umiješajte začinsko bilje, sol, papar, muškatni oraščić i vrhnje. Zagrijte mlijeko s maslacem. Ocijedite i zgnječite krumpir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, paprom i muškatom. Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.

pire krumpir
Shutterstock 

Svima poznat i omiljen pire od krumpira ima nova lica i to zahvaljujući začinima i začinskom bilju. Omiljeni prilog tako osim kremastog okusa budi okusne pupoljke jer se savršeno slaže s brojnim jelima. Saftovi, pečenja, umaci, zahvaljujući ovom receptu još su ukusniji.

Pire krumpir sa začinskim biljem
Sastojci:
800 g krumpira
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja
muškatni oraščić
50 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
1 žlica maslaca

Priprema:
Ogulite krumpir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju. Umiješajte začinsko bilje, sol, papar, muškatni oraščić i vrhnje. Zagrijte mlijeko s maslacem. Ocijedite i zgnječite krumpir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, paprom i muškatom. Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.