Ukusni komadići povrća nanizani na štapiće izvrstan su odabir za ljetom inspirirane obroke. Pripremite ih kao glavno jelo ili prilog uz meso za brzi ručak ili kao slasno iznenađenje za ljetna druženja. Ne zaboravite napraviti i ukusan umak koji će povrtnoj priči dati na posebnosti. Dobar tek!
Povrtni ražnjići
Sastojci
Za ražnjiće:
patlidžan
tikvice
kukuruz
rajčice
mladi krumpir
crveni luk
crvena paprika
Za marinadu:
1,5 dl maslinova ulja
0,25 dl balzamičnog octa
malo origana
sol i papar
Za bijeli umak:
100 g majoneze
4 dl kiselog vrhnja
1 češanj češnjaka
2 fileta inćuna
1 žličica senfa
1 žlica limunova soka
10 kapara
1 velika žlica vlasca ili peršina
pola glavice luka
3 kisela krastavca
sol i papar
Priprema:
Povrće operite, očistite i narežite na kolutove ili komade. Odaberite sitnije mlade krumpire, nemojte ih guliti te ih po potrebi prepolovite. Slažite povrće prema želji. Povrtne ražnjiće pecite na srednje jakom žaru na roštilju dok povrće ne omekša i poprimi lijepu boju. Gotove ražnjiće prelijte pripremljenom marinadom. Za umak u sjeckalici usitnite čvrste sastojke te dodajte majonezu, vrhnje, senf, limunov sok, sol i papar. Sve izmiješajte. Poslužite tople ražnjiće i rashlađeni umak.