Ukoliko volite špagete i mediteranske okuse ovo su recepti koje morate isprobati 

Odličan svakodnevni obrok ali i jelo koje ćete s ponosom poslužiti na druženjima oko stola jer svi vole ovu tjesteninu

spageti dagnje
Profimedia 

Manje je važno pripremate li špagete s umakom od rajčica, ukusnom all'amatricianom, domaćim pestom, s morskim plodovima ili začinjene maslinovim uljem i svježim bosiljkom – bitno da se u njima uživa na brojne načine. Razlikujemo špagete različitog promjera, pa ovisno o tome što više volite ili što više odgovara receptu, birajte tanke špagete br. 3, koji se kuhaju pet do osam minuta; klasične br. 5, koji se kuhaju devet minuta te one s oznakom broj 8.
Za kuhanje špageta važno je koristiti viši lonac u koji, kada voda zakuha, ubacite špagete i nakon pola minute, kad malo omekšaju, lagano uronite i gornji dio špageta. Preporuka je nekoliko puta tijekom kuhanja promiješati špagete kako se ne bi zalijepili. Nemojte ih ispirati, nego ih procijeđene prebacite u posudu s pripremljenim umakom. Prije procjeđivanja odvojite i šalicu vode od kuhanja koju ćete dodati u umak ako vam se čini ne dovoljno sočno. Povežite umak i špagete te poslužite. Naš su prijedlog ova dbva recepta:

Špageti na mediteranski
Sastojci:
500 g špageta
400 g očišćenih repova morskih kozica
3 rajčice
1,5 dl suhog bijelog vina
glavica luka
češanj češnjaka
žličica mediteranske mješavine začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol

Priprema:
Oprane rajčice narežite na kockice, a očišćeni luk nasjeckajte.
U tavu na 2-3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite luk, rajčice, usitnjeni češnjak i mješavinu začina pa pržite na laganoj vatri 2-3 minute. Ulijte bijelo vino, posolite i kuhajte 5-6 minuta. Potom u tavu dodajte kozice. Skuhajte špagete. Stavite ih u tavu s umakom, sve sastojke izmiješajte i poslužite.

Špageti s dagnjama
Sastojci:
500 g dagnja
250 g špageta
3 zrele rajčice
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
nasjeckani listići bosiljka

Priprema:
Dagnje isperite pa nožićem i žicom za ribanje odstranite nakupine i nečistoće s površine. Dobro isperite. Rajčice prelijte vrelom vodom, pustite da malo odstoje te im ogulite kožicu. Nasjeckani luk pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice i pirjajte uz miješanje. Kad posve omekšaju, ubacite sjeckani češnjak, dagnje, zalijte vinom i pirjajte uz povremeno miješanje dok se dagnje ne otvore. Neotvorene dagnje uklonite. U posebnoj posudi skuhajte špagete u slanoj vodi. Ocijedite te na svaki tanjur stavite špagete i dodajte dagnje s umakom. Oplemenite listićima bosiljka i poslužite.

spageti dagnje
Profimedia 

Manje je važno pripremate li špagete s umakom od rajčica, ukusnom all'amatricianom, domaćim pestom, s morskim plodovima ili začinjene maslinovim uljem i svježim bosiljkom – bitno da se u njima uživa na brojne načine. Razlikujemo špagete različitog promjera, pa ovisno o tome što više volite ili što više odgovara receptu, birajte tanke špagete br. 3, koji se kuhaju pet do osam minuta; klasične br. 5, koji se kuhaju devet minuta te one s oznakom broj 8.
Za kuhanje špageta važno je koristiti viši lonac u koji, kada voda zakuha, ubacite špagete i nakon pola minute, kad malo omekšaju, lagano uronite i gornji dio špageta. Preporuka je nekoliko puta tijekom kuhanja promiješati špagete kako se ne bi zalijepili. Nemojte ih ispirati, nego ih procijeđene prebacite u posudu s pripremljenim umakom. Prije procjeđivanja odvojite i šalicu vode od kuhanja koju ćete dodati u umak ako vam se čini ne dovoljno sočno. Povežite umak i špagete te poslužite. Naš su prijedlog ova dbva recepta:

Špageti na mediteranski
Sastojci:
500 g špageta
400 g očišćenih repova morskih kozica
3 rajčice
1,5 dl suhog bijelog vina
glavica luka
češanj češnjaka
žličica mediteranske mješavine začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol

Priprema:
Oprane rajčice narežite na kockice, a očišćeni luk nasjeckajte.
U tavu na 2-3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite luk, rajčice, usitnjeni češnjak i mješavinu začina pa pržite na laganoj vatri 2-3 minute. Ulijte bijelo vino, posolite i kuhajte 5-6 minuta. Potom u tavu dodajte kozice. Skuhajte špagete. Stavite ih u tavu s umakom, sve sastojke izmiješajte i poslužite.

Špageti s dagnjama
Sastojci:
500 g dagnja
250 g špageta
3 zrele rajčice
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
nasjeckani listići bosiljka

Priprema:
Dagnje isperite pa nožićem i žicom za ribanje odstranite nakupine i nečistoće s površine. Dobro isperite. Rajčice prelijte vrelom vodom, pustite da malo odstoje te im ogulite kožicu. Nasjeckani luk pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice i pirjajte uz miješanje. Kad posve omekšaju, ubacite sjeckani češnjak, dagnje, zalijte vinom i pirjajte uz povremeno miješanje dok se dagnje ne otvore. Neotvorene dagnje uklonite. U posebnoj posudi skuhajte špagete u slanoj vodi. Ocijedite te na svaki tanjur stavite špagete i dodajte dagnje s umakom. Oplemenite listićima bosiljka i poslužite.

spageti dagnje
Profimedia 

Manje je važno pripremate li špagete s umakom od rajčica, ukusnom all'amatricianom, domaćim pestom, s morskim plodovima ili začinjene maslinovim uljem i svježim bosiljkom – bitno da se u njima uživa na brojne načine. Razlikujemo špagete različitog promjera, pa ovisno o tome što više volite ili što više odgovara receptu, birajte tanke špagete br. 3, koji se kuhaju pet do osam minuta; klasične br. 5, koji se kuhaju devet minuta te one s oznakom broj 8.
Za kuhanje špageta važno je koristiti viši lonac u koji, kada voda zakuha, ubacite špagete i nakon pola minute, kad malo omekšaju, lagano uronite i gornji dio špageta. Preporuka je nekoliko puta tijekom kuhanja promiješati špagete kako se ne bi zalijepili. Nemojte ih ispirati, nego ih procijeđene prebacite u posudu s pripremljenim umakom. Prije procjeđivanja odvojite i šalicu vode od kuhanja koju ćete dodati u umak ako vam se čini ne dovoljno sočno. Povežite umak i špagete te poslužite. Naš su prijedlog ova dbva recepta:

Špageti na mediteranski
Sastojci:
500 g špageta
400 g očišćenih repova morskih kozica
3 rajčice
1,5 dl suhog bijelog vina
glavica luka
češanj češnjaka
žličica mediteranske mješavine začina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol

Priprema:
Oprane rajčice narežite na kockice, a očišćeni luk nasjeckajte.
U tavu na 2-3 žlice zagrijanog maslinova ulja stavite luk, rajčice, usitnjeni češnjak i mješavinu začina pa pržite na laganoj vatri 2-3 minute. Ulijte bijelo vino, posolite i kuhajte 5-6 minuta. Potom u tavu dodajte kozice. Skuhajte špagete. Stavite ih u tavu s umakom, sve sastojke izmiješajte i poslužite.

Špageti s dagnjama
Sastojci:
500 g dagnja
250 g špageta
3 zrele rajčice
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
maslinovo ulje
100 ml bijelog vina
nasjeckani listići bosiljka

Priprema:
Dagnje isperite pa nožićem i žicom za ribanje odstranite nakupine i nečistoće s površine. Dobro isperite. Rajčice prelijte vrelom vodom, pustite da malo odstoje te im ogulite kožicu. Nasjeckani luk pirjajte na maslinovu ulju dok ne postane staklast. Dodajte rajčice i pirjajte uz miješanje. Kad posve omekšaju, ubacite sjeckani češnjak, dagnje, zalijte vinom i pirjajte uz povremeno miješanje dok se dagnje ne otvore. Neotvorene dagnje uklonite. U posebnoj posudi skuhajte špagete u slanoj vodi. Ocijedite te na svaki tanjur stavite špagete i dodajte dagnje s umakom. Oplemenite listićima bosiljka i poslužite.