Avokado je savršena osnova za odlične obroke, zato - nadjenite ga 

Ovaj iznimno zdrav plod privlači oblikom, zelenom bojom, kao i brojnim načinima pripreme. Donpsimo odličan recept

punjeni avokado
Profimedia 

Orašast okus avokada uglavnom ne povezujemo s okusom voća. Nezreli plodovi veoma su gorki i za potpun doživljaj ovoga voća važno je konzumirati samo dozrele plodove. Zreo plod lakše je pripremiti i potpuno iskoristiti. Meso avokada je kremasto, svijetlozelene do žućkaste boje, a u unutrašnjosti se nalazi velika koštica sa smeđim drvenastim slojem. U trgovine uglavnom stiže tvrd i nezreo plod jer se takav najmanje oštećuje i kvari u transportu. Želite li provjeriti zrelost avokada, lagano ga stisnite. Nezreli avokado je tvrd, zreli blago mekan, a kod prezrelog ploda nakon pritiska ostaju blage udubine. Važno je izbjegavati kupnju avokada čija je kora oštećena ili ima tamne mrlje.

Avokado se odlično kombinira s povrćem, voćem, mesom i ribom u raznim kombinacijama. Slaže se i s majonezom te tako pripremljen umak dobar je par ribi s gradela ili uz dodatak malo pilećeg temeljca, svježeg bosiljka, češnjaka i soka limete piletini s roštilja ili tjestenini. U ljetnim danima avokado je izvrstan za brzu pripremu hladnih juha s krastavcima, rajčicom ili tikvicama. Poznata je i tradicionalna meksička juha pozole, za čiju se pripremu koristi bistra pileća juha u koju se dodaju luk, avokado i čili papričice. Avokado se može puniti povrćem, jajima, tunom, sastavni je dio raznih salata, a oplemenjuje i slastice, poput moussea, sorbeta i sladoleda.

Donosimo recept za pripremu odličnog obroka - punjeni avokado

Sastojci:
1 glavica luka
200 g kukuruza iz limenke
50 g punomasnoga kiselog vrhnja
150 g jogurta
sol
papar
150 g dimljene skuše
2 žlice soka limete
2 avokada
1 žlica nasjeckanih listića peršina
30 g čipsa s okusom čilija

Priprema:
Oljuštite i prerežite luk. Jednu polovicu nasjeckajte, a drugu narežite na kolute. Ocijedite kukuruz. Pomiješajte vrhnje i jogurt te posolite i popaprite. Ogulite filet skuše te natrgajte na komade. Pomiješajte ribu, luk, kukuruz i kremu od jogurta. Začinite s malo soka limete, posolite i popaprite. Prerežite avokado po dužini, uklonite košticu te nakapajte sokom limete da ne posmeđi. Nadjenite salatom te pospite kolutima luka i nasjeckanim listićima peršina. Grubo razmrvite čips te pospite po jelu prije posluživanja.

punjeni avokado
Profimedia 

Orašast okus avokada uglavnom ne povezujemo s okusom voća. Nezreli plodovi veoma su gorki i za potpun doživljaj ovoga voća važno je konzumirati samo dozrele plodove. Zreo plod lakše je pripremiti i potpuno iskoristiti. Meso avokada je kremasto, svijetlozelene do žućkaste boje, a u unutrašnjosti se nalazi velika koštica sa smeđim drvenastim slojem. U trgovine uglavnom stiže tvrd i nezreo plod jer se takav najmanje oštećuje i kvari u transportu. Želite li provjeriti zrelost avokada, lagano ga stisnite. Nezreli avokado je tvrd, zreli blago mekan, a kod prezrelog ploda nakon pritiska ostaju blage udubine. Važno je izbjegavati kupnju avokada čija je kora oštećena ili ima tamne mrlje.

Avokado se odlično kombinira s povrćem, voćem, mesom i ribom u raznim kombinacijama. Slaže se i s majonezom te tako pripremljen umak dobar je par ribi s gradela ili uz dodatak malo pilećeg temeljca, svježeg bosiljka, češnjaka i soka limete piletini s roštilja ili tjestenini. U ljetnim danima avokado je izvrstan za brzu pripremu hladnih juha s krastavcima, rajčicom ili tikvicama. Poznata je i tradicionalna meksička juha pozole, za čiju se pripremu koristi bistra pileća juha u koju se dodaju luk, avokado i čili papričice. Avokado se može puniti povrćem, jajima, tunom, sastavni je dio raznih salata, a oplemenjuje i slastice, poput moussea, sorbeta i sladoleda.

Donosimo recept za pripremu odličnog obroka - punjeni avokado

Sastojci:
1 glavica luka
200 g kukuruza iz limenke
50 g punomasnoga kiselog vrhnja
150 g jogurta
sol
papar
150 g dimljene skuše
2 žlice soka limete
2 avokada
1 žlica nasjeckanih listića peršina
30 g čipsa s okusom čilija

Priprema:
Oljuštite i prerežite luk. Jednu polovicu nasjeckajte, a drugu narežite na kolute. Ocijedite kukuruz. Pomiješajte vrhnje i jogurt te posolite i popaprite. Ogulite filet skuše te natrgajte na komade. Pomiješajte ribu, luk, kukuruz i kremu od jogurta. Začinite s malo soka limete, posolite i popaprite. Prerežite avokado po dužini, uklonite košticu te nakapajte sokom limete da ne posmeđi. Nadjenite salatom te pospite kolutima luka i nasjeckanim listićima peršina. Grubo razmrvite čips te pospite po jelu prije posluživanja.

punjeni avokado
Profimedia 

Orašast okus avokada uglavnom ne povezujemo s okusom voća. Nezreli plodovi veoma su gorki i za potpun doživljaj ovoga voća važno je konzumirati samo dozrele plodove. Zreo plod lakše je pripremiti i potpuno iskoristiti. Meso avokada je kremasto, svijetlozelene do žućkaste boje, a u unutrašnjosti se nalazi velika koštica sa smeđim drvenastim slojem. U trgovine uglavnom stiže tvrd i nezreo plod jer se takav najmanje oštećuje i kvari u transportu. Želite li provjeriti zrelost avokada, lagano ga stisnite. Nezreli avokado je tvrd, zreli blago mekan, a kod prezrelog ploda nakon pritiska ostaju blage udubine. Važno je izbjegavati kupnju avokada čija je kora oštećena ili ima tamne mrlje.

Avokado se odlično kombinira s povrćem, voćem, mesom i ribom u raznim kombinacijama. Slaže se i s majonezom te tako pripremljen umak dobar je par ribi s gradela ili uz dodatak malo pilećeg temeljca, svježeg bosiljka, češnjaka i soka limete piletini s roštilja ili tjestenini. U ljetnim danima avokado je izvrstan za brzu pripremu hladnih juha s krastavcima, rajčicom ili tikvicama. Poznata je i tradicionalna meksička juha pozole, za čiju se pripremu koristi bistra pileća juha u koju se dodaju luk, avokado i čili papričice. Avokado se može puniti povrćem, jajima, tunom, sastavni je dio raznih salata, a oplemenjuje i slastice, poput moussea, sorbeta i sladoleda.

Donosimo recept za pripremu odličnog obroka - punjeni avokado

Sastojci:
1 glavica luka
200 g kukuruza iz limenke
50 g punomasnoga kiselog vrhnja
150 g jogurta
sol
papar
150 g dimljene skuše
2 žlice soka limete
2 avokada
1 žlica nasjeckanih listića peršina
30 g čipsa s okusom čilija

Priprema:
Oljuštite i prerežite luk. Jednu polovicu nasjeckajte, a drugu narežite na kolute. Ocijedite kukuruz. Pomiješajte vrhnje i jogurt te posolite i popaprite. Ogulite filet skuše te natrgajte na komade. Pomiješajte ribu, luk, kukuruz i kremu od jogurta. Začinite s malo soka limete, posolite i popaprite. Prerežite avokado po dužini, uklonite košticu te nakapajte sokom limete da ne posmeđi. Nadjenite salatom te pospite kolutima luka i nasjeckanim listićima peršina. Grubo razmrvite čips te pospite po jelu prije posluživanja.