Jednostavne i zdrave jadranske srdele razlog su za pripremu odličnog namaza 

Omiljena predstavnica plave ribe više je od pristupačne namirnice. Jadranska srdela je superhrana koju se voli u svako doba godine

namaz od sardina
Profimedia 

Omiljena jadranska srdela nekad je bila hrana ribara i siromašnijeg puka, a danas je poslastica koja, osim cijenom, privlači u brojnim ukusnim receptima. Popularnost zahvaljuje i tomu što sadrži obilje nutrijenenata – bjelančevina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B2, B3 i B12, vitamina D, fosfora, selena, kalcija, željeza, joda i bakra. Redovitom konzumacijom srdela blagotvorno djelujemo na zdravlje srca i krvožilnog sustava, imunitet, živčani sustav te zdravlje kostiju. Supernamirnica u punom smislu riječi, riba koja je razlog za pripremu ukusnog namaza. Ovaj put posegnite za srdelama iz konzerve - sardinama.

Namaz od srdela sa začinskim biljem
Sastojci:
1 limenka sardina (konzervirane srdele)
1 mali luk
1 limun
250 g svježeg kravljeg sira
2 mlada luka
2 žlice nasjeckanog vlasca
malo svježih listića timijana

Priprema:
Ocijedite ulje iz limenke te srdele stavite u posudu. Prelijte ih sokom polovice limuna te usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte. Sardinama dodajte dobro izmiješan sir, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog mladog luka za ukrašavanje) i listiće timijana. Promiješajte i stavite u hladnjak. Namaz namažite krekre ili na tople kriške baguettea i običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.

namaz od sardina
Profimedia 

Omiljena jadranska srdela nekad je bila hrana ribara i siromašnijeg puka, a danas je poslastica koja, osim cijenom, privlači u brojnim ukusnim receptima. Popularnost zahvaljuje i tomu što sadrži obilje nutrijenenata – bjelančevina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B2, B3 i B12, vitamina D, fosfora, selena, kalcija, željeza, joda i bakra. Redovitom konzumacijom srdela blagotvorno djelujemo na zdravlje srca i krvožilnog sustava, imunitet, živčani sustav te zdravlje kostiju. Supernamirnica u punom smislu riječi, riba koja je razlog za pripremu ukusnog namaza. Ovaj put posegnite za srdelama iz konzerve - sardinama.

Namaz od srdela sa začinskim biljem
Sastojci:
1 limenka sardina (konzervirane srdele)
1 mali luk
1 limun
250 g svježeg kravljeg sira
2 mlada luka
2 žlice nasjeckanog vlasca
malo svježih listića timijana

Priprema:
Ocijedite ulje iz limenke te srdele stavite u posudu. Prelijte ih sokom polovice limuna te usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte. Sardinama dodajte dobro izmiješan sir, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog mladog luka za ukrašavanje) i listiće timijana. Promiješajte i stavite u hladnjak. Namaz namažite krekre ili na tople kriške baguettea i običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.

namaz od sardina
Profimedia 

Omiljena jadranska srdela nekad je bila hrana ribara i siromašnijeg puka, a danas je poslastica koja, osim cijenom, privlači u brojnim ukusnim receptima. Popularnost zahvaljuje i tomu što sadrži obilje nutrijenenata – bjelančevina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B2, B3 i B12, vitamina D, fosfora, selena, kalcija, željeza, joda i bakra. Redovitom konzumacijom srdela blagotvorno djelujemo na zdravlje srca i krvožilnog sustava, imunitet, živčani sustav te zdravlje kostiju. Supernamirnica u punom smislu riječi, riba koja je razlog za pripremu ukusnog namaza. Ovaj put posegnite za srdelama iz konzerve - sardinama.

Namaz od srdela sa začinskim biljem
Sastojci:
1 limenka sardina (konzervirane srdele)
1 mali luk
1 limun
250 g svježeg kravljeg sira
2 mlada luka
2 žlice nasjeckanog vlasca
malo svježih listića timijana

Priprema:
Ocijedite ulje iz limenke te srdele stavite u posudu. Prelijte ih sokom polovice limuna te usitnite vilicom. Luk i mladi luk očistite i nasjeckajte. Sardinama dodajte dobro izmiješan sir, nasjeckani luk (ostavite malo nasjeckanog mladog luka za ukrašavanje) i listiće timijana. Promiješajte i stavite u hladnjak. Namaz namažite krekre ili na tople kriške baguettea i običnog kruha, pospite nasjeckanim lukom i ukrasite ploškom limuna.