Od konzerve kukuruza pripremite ukusnu juhu

Ništa ne grije bolje od tanjura tople juhice s kukuruzom, krumpirom i mrkvom.

Shutterstock

Vjerujemo da u smočnici imate konzervu kukuruza, a ona će vam dobro doći za pripremu ukusne, zasitne juhe. Lako može poslužiti kao glavno jelo, budući da se unutra dodaju i mrkva i krumpir.

Ova će juha biti spremna za posluživanje za samo pola sata, a zbog punoće okusa je bitno da upotrijebite temeljac, u najboljem slučaju mesni. Dobar tek!

Juha od kukuruza, krumpira i mrkve

Sastojci:

1 mrkva
2 krumpira
150 g stapke celera
1 režanj češnjaka
1 luk
100 g slanine narezane na kockice
2 žlice kukuruznog brašna
800 ml mesnog temeljca
100 g kukuruza (iz konzerve)
100 g slatkog vrhnja
sok od limuna
sol, papar

Priprema:

Mrkvu i krumpir ogulite i operite; mrkvu narežite na kolutiće, a krumpir na kockice. Celer očistite, operite i narežite na ploške. Češnjak i luk oljuštite i narežite na sitne kockice. Slaninu popržite da pusti masnoću pa je izvadite. Na masnoći propirjajte luk i češnjak, dodajte celer, mrkvu i krumpir te pirjajte tri minute. Pospite kukuruznim brašnom, miješajući malo popržite i podlijte s malo vode.

Zatim umiješajte temeljac pa kuhajte juhu povremeno miješajući na laganijoj vatri. Nakon 20 minuta u juhu dodajte ocijeđeni kukuruz, slaninu i vrhnje te ostavite još nekoliko minuta na laganoj vatri. Prije posluživanja začinite solju, paprom i sokom od limuna.