Razmazite se namazom, feta namazom 

Ovaj je namaz dio bogate grčke kuhinje, priprema se lako a poslužite ga kao namaz uz domaći kruh ili prilog uz jela s roštilja

Profimedia

Feta sir sam po sebi i nije baš maziv ali je namirnica koja de savršeno miješa s maslinovim uljem te začinima po želji te tako pretvara u savršeni namaz. U osnovni recept koji vam donosimo po želji možete dodati i malo grčkog jogurta te tako postići i nešto kremastiji okus. U receptu koji vam donosimo odabrani su mediteranski začini koje vi možete zamijeniti začinima po želji, a probajte koliko je savršena i kombinacija kruha, feta namaza i svježih krastavaca.

Grčki namaz
Sastojci:
feta sir
2 češnja češnjaka
origano
papar
maslinovo ulje

Priprema:
Feta sir zgnječite vilicom. Očistite češnjak i nasjeckajte ga što sitnije (možete ga stući u mužaru). Pomiješajte fetu, češnjak, origano i papar te polijte s malo maslinova ulja. Sve to stavite u foliju pa kratko zapecite na najvećoj temperaturi u pećnici. Poslužite kao namaz uz svježi kruh, a dobar je prilog i uz povrće s roštilja.