Podsjećamo kako se priprema globalno popularni obrok FETA PASTA

Nekoliko namirnica, ugrijana pećnica, i obork spreman za uživanje u samo pola sata

Profimedia

Zanimljivo je kako se u kratko vrijeme ovo jednostavno jelo, zahvaljujući viralnim objavama na društvenim mrežama, pretvorilo u obrok koji se jednostavno mora pripremiti. Ukusni spoj tjestenine, feta sira i mini rajčica nije novost ali je zanimljivo kako je teško odoljeti brojnim objavama s istaknutim hashtagom #fetapasta i ne uključiti pećnicu. Ukoliko još niste, pridružite se velikoj globalnoj zajednici obožavatelja.

Feta pasta

Sasatojci, za 4 osobe:
450 g tjestenine
1 kocka, 200 g feta sira
½ šalice maslinovog ulja
malo chili papričice
500 g mini rajčica
4 režnja češnjaka
sol, papar
svježi bosiljak

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. U posudu za pečenje dodajte malo maslinovog ulja, U sredinu položite komad feta sira, nasjeckanu chili papričicu dodajte po siru te zalijte s malo maslinovog ulja. Mini rajčice i češnjeve češnjaka rasporedite oko sira, dodajte soli i svježe mljevenog papra. Pecite 15 minuta. Potom pojačajte pećnicu na 225 stupnjeva te pecite još 10 minuta. U međuvremenu skuhajte odabranu tjesteninu al dente. Ocijedite. Vilicom usitnite pečeni feta sir, ubacite tjesteninu i sve dobro promiješajte. Prije posluživanja dodajte sveježe listove bosliljka. Dobar tek.