Brzo i fino, popečci od krumpira i špinata 

Polepete, faširanci od povrća, popečci, praktično i ukusno jelo

Profimedia

Hranjivo i ukusno, najkraći je opis popečaka hrskavih izvana a sočnih iznutra. Osnovna namirnica za pripremu ovog jela je krumpir kojem možete dodati špinat ili blitvu, a hranjive polpete poslužite uz umak po želji.

Popečci od krumpira i špinata

Sastojci:
200 g špinata
200 g krumpira
1 žumance
1 žličica brašna
sol, papar
2 žlice ulja
150 ml jogurta
sjeckani vlasac
peršin za ukrašavanje

Priprema:
Ogulite krumpir te naribajte na trakice. Pomiješajte ga sa žumancem i brašnom pa posolite i popaprite. Špinat kratko blanširajte, ocijedite, nasjeckajte i dodajte smjesi od krumpira. U tavi zagrijte ulje. Od smjese oblikujte popečke, stavite na vruće ulje te pržite 4 do 6 minuta s obje strane. Potom izvadite te ostavite kratko na kuhinjskom papiru da se ocijede. U jogurt umiješajte sjeckani vlasac pa posolite i popaprite po vlastitom ukusu. Pečene popečke pospite svježim peršinom te poslužite uz umak od jogurta i vlasca.