Drugo lice mrkve: Iskoristite je u pripremu slatkih muffina 

Torta od mrkve je hit svake proslave pa ne sumnjamo da će dobro proći i ovi jednostavni muffini

Profimedia

Ako volite klasičnu tortu od mrkve sa slojem kreme od sira, obožavat ćete ove slasne muffine. U nastavku vam donosimo osnovni recept koji lako možete prilagoditi svom guštu. Primjerice, možete dodati malo cimeta ili kardamoma, preliti ih šećernom glazurom ili nadjenuti spomenutom kremom od sira.

Muffini s mrkvom

Sastojci:

100 g omekšalog maslaca
90 g šećera u prahu
2 žličice vanilin šećera
prstohvat soli
250 g brašna
1 žličica praška za pecivo
3 žlice mlijeka
200 g naribane mrkve
2 jaja

Priprema:

Maslac, šećer i sol pjenasto umutite pa uz polagano miksanje umiješajte jaja. Ulijte mlijeko i promiješajte, a potom dodajte smjesu brašna i praška za pecivo. Na kraju umiješajte i naribanu mrkvu. Kalupe za muffine namastite ili u njih stavite papirnate košarice pa ih napunite, ali ne do vrha kako ne bi curili tijekom pečenja.

Pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Provjerite čačkalicom jesu li pečeni, izvadite ih i ostavite još 10-ak minuta u kalupima da se malo ohlade. Potom ih izvadite iz kalupa, pospite šećerom u prahu i poslužite.