Ovi su muffini brzo gotovi, većinu posla ionako odrađuje pećnica, a količina šećera je zaista zanemariva. Dobra je vijest da recept možete malo preraditi po svom ukusu te dodati suho voće, poput brusnica ili grožđica.
Muffini sa zobenim pahuljicama
Sastojci:
2 jaja
250 ml jogurta
120 g omekšanog maslaca
50 g agavinog sirupa
20 g zobenih mekinja
100 g zobenih pahuljica
120 g integralnog pšeničnog brašna
40 g smeđeg šećera
1 žličica praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a kalup za muffine premažite maslacem. Jaja izmiksajte s jogurtom, omekšanim maslacem i agavinim sirupom. U drugoj posudi pomiješajte brašno, šećer, sodu, prašak za pecivo i sol. Suhe sastojke dodajte smjesi jaja i jogurta pa sve promiješajte drvenom žlicom.
Napunite 2/3 kalupa za muffine i stavite u zagrijanu pećnicu na otprilike 20 minuta. Izvadite iz pećnice kad poprime zlatnu boju pa ih ostavite još nekoliko minuta u kalupu. Možete ih poslužiti tople ili ohladiti i čuvati u posudi s poklopcem.