Kajgana je odličan dodatak sendvičima. Obavezno isprobaj! 

Sendvič s kajganom idealan je odabir za one koji vole obilan doručak ili one koji trebaju brz, jednostavan i zasitan gablec

Profimedia

Obilan doručak nezamisliv je bez jaja na oko, poširanih jaja, omleta, meko kuhanih jaja - ili pak kajgane. U ovom je receptu kremasta kajgana dio bogatog sendviča s hrskavom slaninom i tostiranim kruhom ili pecivom. U ovu slanu jednadžbu možete dodati i matovilac, rikulu, list zelene salate, tanko narezani avokado... Izbor je na vama!

Imajte na umu da, osim u kruhu ili pecivu, kajganu možete poslužiti i u zagrijanoj tortilji. Ako je dobro zamotate u foliju, možete je lako ponijeti na posao ili na faks. Dobar tek!

Sendvič s kajganom i slaninom

Sastojci:
2 jaja
2 žlice mlijeka
nekoliko kriški slanine
nasjeckano začinsko bilje
sol, papar
1 žlica maslaca
pecivo

Priprema:

Tanke kriške slanine zapecite s obje strane na suhoj tavici pa ih premjestite na papirnati ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Umutite jaja s malo mlijeka, soli, paprom i začinskim biljem po želji. Izlijte na tavicu na kojoj ste pekli slaninu i pecite na laganoj vatri uz miješanje. Nakon dvije do tri minute dodajte kocku maslaca, miješajte dok se ne otopi pa maknite s vatre.

Pecivo prerežite, kratko zagrijte na tavici pa ga nadjenite pripremljenom kajganom, komadićima hrskave slanine i salatom po izboru.