Jeste li ikada radili domaću paštetu od piletine? Ako niste, krajnje je vrijeme da iskoristite pileća prsa za pripremu izvanrednog namaza. Bez brige, procedura je jednostavna i uključuje samo kuhanje pilećih prsa te kratko blendanje.
Bitna stavka u ovom receptu je voda u kojoj se kuhala piletina. Šalicu te vode ostavite sa strane i dodajte je prilikom blendanja paštete, ovisno o tome kakvu gustoću volite. Gotovu paštetu prebacite u sterilizirane staklenke s poklopcem i čuvajte u hladnjaku.
Domaća pileća pašteta
Sastojci:
500 g pilećih prsa
1 manji luk
1 žlica kapara
8 malih kiselih krastavaca
1 limun
1 žlica senfa
Sol, papar
Priprema:
Iscijedite sok jednog limuna. Pileća prsa skuhajte u slanoj vodi, pričekajte da se ohlade pa ih narežite ih na komadiće. Pirjajte luk na maslinovom ulju sve dok ne poprimi zlatnu boju. Narezanu piletinu pomiješajte sa svim navedenim sastojcima i prelijte ju s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina.
Izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Isprobajte i začinite po ukusu. Dobar tek!