Od pilećih prsa možete pripremiti izvanrednu paštetu

Domaća pileća pašteta i topao kruh izvanredna su kombinacija za doručak

Profimedia

Jeste li ikada radili domaću paštetu od piletine? Ako niste, krajnje je vrijeme da iskoristite pileća prsa za pripremu izvanrednog namaza. Bez brige, procedura je jednostavna i uključuje samo kuhanje pilećih prsa te kratko blendanje.

Bitna stavka u ovom receptu je voda u kojoj se kuhala piletina. Šalicu te vode ostavite sa strane i dodajte je prilikom blendanja paštete, ovisno o tome kakvu gustoću volite. Gotovu paštetu prebacite u sterilizirane staklenke s poklopcem i čuvajte u hladnjaku.

Domaća pileća pašteta

Sastojci:

500 g pilećih prsa

1 manji luk

1 žlica kapara

8 malih kiselih krastavaca

1 limun

1 žlica senfa

Sol, papar

Priprema:

Iscijedite sok jednog limuna. Pileća prsa skuhajte u slanoj vodi, pričekajte da se ohlade pa ih narežite ih na komadiće. Pirjajte luk na maslinovom ulju sve dok ne poprimi zlatnu boju. Narezanu piletinu pomiješajte sa svim navedenim sastojcima i prelijte ju s otprilike decilitrom vode u kojoj se kuhala piletina.

Izmiksajte u kremastu paštetu, a po potrebi dodajte još vode od kuhanja. Isprobajte i začinite po ukusu. Dobar tek!