Od ostataka pire krumpira napravite ekstra hrskave okruglice 

Krokete od krumpira najčešće poslužujemo kao prilog, ali oni su također odličan snack

Profimedia

Ako planirate neku filmsku večer ili igranje društvenih igara, pripremite jednostavan, pristupačan i svima drag snack - krokete od krumpira. Odlično se slažu s različitim umacima, poput ketchupa i senfa, a dobro idu i uz popularnu kombinaciju majoneze, vrhnja i začina.

Dobra je vijest da ih možeš pripremiti i od ostatka pire krumpira, koji bi u suprotnom trebali baciti. Samo ga dobro začinite, pomiješajte s naribanim parmezanom i guštajte u hrskavim kroketima.

Kroketi od krumpira

Sastojci:

1 kg krumpira

2 žumanjka

Sol, papar

100 g parmezana

Za pohanje:

2 jaja

Krušne mrvice

Priprema:

Krumpir skuhajte u kori. Kad se ohladi, ogulite ga i narežite na manje komade. Dodajte dva razmućena žumanjka, malo soli i papra pa uz pomoć gnječilice napravite pire. Potom dodajte naribani parmezan i dobro promiješajte.

Rukom oblikujte okrugle ili valjkaste krokete. Svaki najprije umočite u jaja, a potom u krušne mrvice.U dubljoj tavici zagrijte ulje pa pržite krokete dok ne poprime zlatnu boju. Poslužite toplo!